Målsnålt och hett när det blev förlust efter straffar mot Pixbo

1 mars 2023 22:30

Linköping var i underläge i stort sett hela kvällens hemmamatch mot Pixbo. Hemmalagets kvitteringen kom dock till slut men sedan blev det ändå förlust på straffar med 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1) i en match som stundtals gav en försmak av hettan i ett slutspel.

Pixbo rakare i första perioden

Första perioden gick till Pixbo med 2-0. Linköping ägde visserligen mycket boll inledningsvis men effektiviteten o rakheten mot mål saknades. Ju längre perioden gick blev det mer och mer Pixbo och det kunde faktiskt trillat in fler än två mål i period ett.

Linköping gjorde enda målet i andra

Mittperioden var grinig och aningen okoncentrerad från båda håll. Linköping var dock lite bättre även om man fortsatt hade svårt att hitta de klara lägena. Periodens enda mål gjordes av Martin Karlsson.

Söderling satte 2-2 i nättaket

Tredje perioden blev inte helt olik de två första med mycket liknande sekvenser och fortsatt bra målvaktsspel av Gustav Jansson och Pixbos Jon Hedlund. Linköping och Kevin Söderling lyckades dock överlista Pixbomålvakten i powerplayspel och matchen stod 2-2. Avslutningen på matchen bjöd på lite småtjafs och känslan var att spelarna ”tränade” lite inför slutspelets tuffare tag.

Nära, nära för Oweling i sudden

Matchen gick till förlängning där Erik Oweling var otroligt nära att bli matchvinnare i slutsekunderna men en omöjlig räddning av Hedlund tog matchen till straffar. Efter varsin missad straff så satte Pixbo sin andra och Linköping missade igen vilket gav Pixbo två poäng och Linköping en. På lördag är det ny hemmamatch för Linköping, denna gång mot Storvreta