Linköping vann med klara 8-2 mot Jönköping

5 december 2017 21:57
SSL HERR

Martin Hovlund satte tonen i matchen när han gjorde 1-0 redan efter 29 sekunder spel. Och trots att Jönköping slet i 60 minuter så släppte aldrig Linköping in JIK i matchen. Till slut rann hemmalaget ifrån till en klar 8-2 (2-1, 2-1, 4-0) vinst.

Tack vare kvällens vinst och viktiga poäng tog Linköping klivet upp till en fjärdeplats i tabellen och samtidigt betyder det att gapet ned till lagen utanför slutspelsplatserna nu är hela åtta poäng.

Linköping fick en riktig drömöppning på matchen när Martin Hovlund redan efter 29 sekunder dunkade in 1-0 på volley. Därefter jämnade perioden ut sig och när Jönköping tryckte på för kvittering så klev Matej Jendrisak fram på vänsterkanten och pricksköt in 2-0. Men Jönköping hann ändå med ett mål i första perioden via ett långskott som passerade Jonas Gustafsson i Linköpingsmålet (som var riktigt bra i matchen med en räddningsprocent på över 90%).

Även andra perioden inleddes på bästa sätt för Linköping. Redan efter 1.29 utnyttjar Linköping en miss i JIK försvaret. Pass Martin Karlsson till Felix Lanver som säkert satte 3-1. Två minuter senare hittade Martin Hovlund fram till en ren Gustav Fritzell på bortre stolpen. 4-1 med endast fyra minuter spelade av mittperioden. På nytt lyckades JIK att reducera i slutet av perioden. 4-2 inför tredje.

Tredje perioden var bara 12 sekunder gammal när Linköping fick straff. En straff som Eric Björk inte förvaltade och det dröjde till mitt i tredje perioden innan hemmalaget fick ordentligt grepp på matchen. Oskar Seth hittade en lucka i JIK försvaret på frislag Linköping hade på nytt en tremålsledning (5-2). Martin Karlsson utökade några minuter senare och när JIK testade med att plocka ut målvkakten med fem minuter kvar resulterade det i 7-2 genom Matej Jendrisak. Eric Björk fastställde slutresultatet till 8-2 i slutminuten.

På söndag åker Linköping till Mullsjö för match i Nyhemshallen innan det nästa onsdag (13/12) är ny hemmamatch i Sporthallen - mot Höllviken.