Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Inför kvällens match mot Storvreta

5 mars 2019 10:03

I kväll väntar en riktig toppmatch i Sporthallen. Regerande svenska mästarna Storvreta med en del Linköpingsbekantingar möter ett revanschsuget Linköping i en match som lär ge en försmak av det stundande slutspelet.


Publikmatch, TV-match, toppmöte och många "matcher i matchen". Kvällens drabbning har många epitet och ett revanschsuget Linköping lär vara rejält sugna att slå mästarna och dessutom visa att Siriusmatchen senast endast var en liten plump i protokollet.

-Det blir en rolig utmaning för oss och känslan i gruppen är bara bra inför matchen. Vi känner oss sugna och hoppas på en bra och underhållande match, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant inför kvällen.

Linköping behöver mer poäng för att dels försöka nå en tredjeplats i tabellen men också för att behålla den så viktiga fjärdeplatsen nu när tre omgångar återstår. Så tändvätska lär ej saknas inför kvällen. Positivt är att Linköping håller i gång många målskyttar för tillfället och spelare som Max Wahlgren, Matej Jendrisak och Oskar Seth har levererat mål de senaste matcherna.

Läget i laget Linköping:

Samma trupp som mot Sirius senast vilket betyder attt Jesper Alm och Markus Lindström alltjämnt saknas.

Förra mötet mellan lagen:

Linköping tog en tidig ledning i matchen i IFU Arena (Ondrej Nemecek), men efter fyra Vretamål i första perioden lyckades aldrig Linköping komma i kapp. Matchen slutade 6-4 till Storvreta även om Linköping hade viss poängkänning i slutet.

Bortakollen - Storvreta:

Det går bra nu. Regerande mästarna Storvreta är överlägnsa serieledare (nio poäng ned till tvåan Falun med tre omgångar kvar) och efter en lite svagare inledning på säsongen är i princip Uppsalalaget obesegrade. Truppen är den överlägset mest namnkunniga i SSL och egentligen är allt annat än ett nytt SM-guld en rejäl missräkning. Tittar man på truppen så är den urstark oavsett om man haft en del skador på slutet (det kanske bara gör det lättare att ta ut laget). Förra säsongens poängligavinnare Albin Sjögren är även denna säsong inblandad i toppstriden med sina 71 poäng.

Linköping-Storvreta tis 5/3 kl 19:15 Linköpings Sporthall

Matchen går även att se på TV (Eurosport 1)