Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Jendrisak, Rypar och Eldholm laddar för VM

1 november 2022 17:46

Linköpingstrion Matej Jendrisak, Josef Rypar (båda för Tjeckien) och Lukas Eldholm (Danmark) är de tre Linköpingsspelarna som med start kommande helg spelar VM i de schweiziska orterna Zurich och Winterthur. Jättefavorit till guldet är givetvis regerande mästarna Sverige.


Då Linköping saknar spelare i det svenska landslaget så kanske det blir naturligt att hålla ett extra öga på det tjeckiska landslaget då Linköpingsikonen Matej Jenrisak nu är tillbaka i landslaget efter några säsongers frivillig frånvaro. Matej gör nu sin sjätte VM turnering (debut i VM var 2010) men saknades alltså i senaste VM. Även Josef Rypar som gör sitt tredje VM finns med i det tjeckiska laget som nämns som den allra hetaste utmanaren till Sverige.

Finlands landslag har tappat i slagstyrka samtidigt som framförallt tjeckerna har tagit för sig rejält i U19 VM de senaste åren och nu bedöms vara redo att ta upp kampen om en finalplats.Tjeckien inleder mot Lettland lördagen den 5 november men mest intressanta gruppspelsmatchen blir givetvis den mot Sverige måndagen den 7 november.

I Danmark finns Lukas Eldholm som nu gör sitt fjärde VM för de rödvita (och fina 20 VM poäng från Lukas). Danmark får givetvis tufft att hävda sig i medaljstriden men bör ändå ha chans i samtliga matcher i grupp D (Polen, Australien och Filipinerna är motståndare i gruppspelet).

Som sagt allt annat än ett nytt VM-guld för Sverige är en skräll och VM finalen spelas söndagen den 13 november i Swiss Life Arena i Zurich.

Lycka till alla VM-spelare!!!