Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Kvartsfinal mot Kalmarsund väntar för Linköping

13 mars 2021 18:11

Linköping möter Kalmarsund i kvartsfinalspelet som börjar i nästa vecka. Linköping förlorade visserligen dagens hemmamatch mot Helsingborg med 3-7 (2-2, 1-2, 0-3) men blev ändå klara för slutspel där tvåan Kalmarsund var sugna på att möta Linköping.


Linköping gjorde definitivt ingen toppmatch mot Helsingborg och förlusten innebar att man var utelämnade till Kalmarsund som var tvungna att slå Pixbo. Kalmarsund ledde med 7-1 i andra perioden och Linköping såg ut att kunna andas ut. Men Pixbo åt sig ikapp och till slut blev det uddamålsvinst (10-9) för Kalmarsund som därmed räddade Linköping kvar på sin åttondeplats.

När så valen gjordes valde till de flestas överraskning seriesegrarna Storvreta inte Linköping utan i stället Växjö. Detta öppande för att Kalmarsund istället kunde välja Linköping. Men Linköping tackade heller inte nej till att undvika Storvreta eller Falun i en kvartsfinalserie. Så det var en Win win...

Dagens match mot Helsingborg var annars en rejäl missräkning. Trots att Linköping hade kniven på strupen lyckades man inte hitta spelet. Efter en målmässigt jämn förstaperiod (2-2) tog gästerna FCH över mer i andra. Men Linköping lyckades ändå hänga med skapligt inför tredje (ställningen var 3-4 efter 40 minuter). I tredje perioden var det dock Helsingborg som fick bäst träff och kunde rinna ifrån till en komfortabel 7-3 vinst vilket betydde att skåningarna säkrade en kvartsfinalplats.

Glädjeämnet i matchen var att Linköpings lagkapten Matej Jendrisak var tillbaka med besked. Två mål stod Matej för och visade att han blir att räkna med i det stundande slutspelet!

I slutet av nästa vecka inleds kvartsfinalserien i Kalmar för att sedan fortsätta i Linköpings Sporthall på lördag eller söndag. Rutinerade Linköping får agera underdog och har ju allt att vinna mot serietvåan Kalmarsund som aldrig spelat ett SM-slutspel innan.

Alla datum för kvartsfinalserien kommer inom kort!