Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Inför Växjö borta i dag kl 16:30

31 oktober 2021 09:25

Linköping kommer från en meriterande vinst mot Falun och möter i eftermiddag Växjö på bortaplan i Fortnox Arena. Linköping och Växjö har haft en liknande start på SSL säsongen och när dessa båda lag möts brukar det oftast betyda jämna matcher.


-Växjö var ett av SSL-lagen vi mötte på försäsongen och då lyckades vi vinna en tight match trots att vi hade en del spelare borta så lite koll har vi. Men Växjö är ett bra lag så jag räknar att det som vanligt blir en tuff och jämn match när vi dessutom spelar i deras hemmahall., sa Linköpings poängbäste spelare Simon Palmén tidigare i veckan inför dagens match.

Linköping och Växjö har förutom att båda lagen har nio poäng efter fem omgångar dessutom det gemensamma att man som enda lag vunnit mot ”omöjliga” Falun i SSL upptakten.

Läget i laget:

Martin Karlsson är avstängd efter ett rött kort mot Falun och saknas idag. Målvakten Andreas Blom är skadad och saknas alltjämnt annars är alla spelklara.

Motståndarkollen Växjö:

Växjö har startat säsongen starkt där man spelat bra i SSL och dessutom tagit sig hela vägen till final i Svenska Cupen där man visade styrka och slog ut Dalen efter två vinster i semin. Schweizaren Manuel Maurer är tillbaka i Vipers till denna säsong och är lagets bäste poängspelare så här långt.

Hot topics inför dagens match!

Seth igen? - Lagen träningsspelade i slutet av augusti i Fortnox och då vann Linköping med 4-3 och Oskar Seth gjorde två av målen.

10 ska bli 8!- Ynka fem omgångar är visserligen spelade (sex för några) och väldigt mycket kan givetvis hända. Men redan ser förhandstipsen ut att slå in. Fyra lag slåss i botten samtidigt som hela tio lag ser ut att stångas om de åtta slutspelsplatserna där Thorengruppen imponerat mest så här långt. Alla poäng är därför viktiga…

Palméns superform – Simon Palmén fortsätter ösa in poäng. Tolv poäng på fem matcher denna säsong och hela 165 poäng under tre säsonger i Linköpingströjan.

Växjö vs Linköping i Fortnox Arena kl 16:30. Ni ser matchen på corren.se eller via Sportexpressens sändning.