Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Leo Torell Hagström återvänder till Linköping

28 februari 2023 10:34

Förhoppningarna har funnits där hela tiden men nu är det också klart. Succémålvakten Leo Torell Hagström lämnar Schweiziska Zug och står nästa säsong åter i Linköpingsburen och hans målsättning är inte blygsam.


Leo Torell Hagström var kanske den allra största överraskningen i Superligan förra säsongen. Han inledde säsongen som relativt anonym målvakt som hämtats från division 1 och avslutade säsongen med att ha bäst räddningsprocent av alla förstemålvakter i SSL och dessutom bli uttagen i landslagstruppen. Men direkt efter säsongen stod det också klart att Leo lämnade Linköping på grund av studier i Schweiz. Men nu är han alltså tillbaka efter en säsong i Schweiz!

-Vi är väldigt glada att Leo nu spelar vidare i Linköping efter året i Schweiz och det gör att laget har en jättebra målvaktssituation inför kommande säsong, säger Sportchef Johan Fredriksson om det nyskrivna kontraktet.

Välkommen tillbaka Leo! Nu är det klart att du kommer tillbaka till Linköping – hur har dina tankar gått nu när du flyttar tillbaka?

-Tack, det känns riktigt kul och bra att komma tillbaka till Linköping. Jag har hela tiden kommit bra överens med Gillek och Sportchef Fredriksson och sen är det riktigt bra grabbar i laget. Spelare som Lögga, Olle och Marre är roligast i innebandysverige att ha i laget. Givetvis har andra lag hört av sig också och visat intresse men jag har studier kvar i Linköping så detta känns på alla sätt helt rätt för mig.

Ditt år i Schweiz och svenskklubben Zug – hur kan du sammanfatta den sportsliga delen där ni just nu ligger under med 0-2 i matcher i kvartsfinalspelet mot Rychenberg?

-Vi har två uddamålsförluster så här långt men jag är helt säker på att vi kommer vända matchserien. Vad det gäller spelet i Schweiz så är det annorlunda för en målvakt då det är mycket med baserat på individuella prestationer och lite mer hafsigt jämfört med spelet i Sverige som är mer kontrollerat och taktiskt drivet.

Och om man tittar på innebandylivet på sidan av planen hur är det i alplandet jämfört med Sverige?

-Det har varit jättekul och fantastiskt lärorikt på det personliga planet och något jag kommer ha med mig hela livet. Jag har pluggat och samtidigt jobbat så det har varit väldigt fullt upp så på så vis ska det också bli skönt att komma tillbaka till Sverige nu.

Hur mycket har du kunnat följa Linköping denna säsong – och vad säger du om lagets insats?

-Jag har absolut följt Linköping men kanske mest via sociala medier och highlights. Kanske trodde jag som många andra att tabelläget skulle vara lite bättre men samtidigt har man spelat upp sig på slutet och förhoppningsvis sparat det allra bästa till slutspelet.

Du kom med i landslagstruppen förra säsongen (även om det aldrig blev någon landskamp) och förbundskaptenerna har nämnt dig även efter det – så jag gissar att du siktar på en plats i landslaget igen och vad har du för mål runt detta?

-Landslaget är ett stort personligt mål för mig och tittar man med Linköping så är det SM-guld som gäller. Vad det gäller landslaget så tittar jag givetvis mot hemma VM i Malmö 2024 även om det är ett tag kvar dit så vill jag hela tiden ta steg för att förhoppningsvis kunna ta en VM-plats då.

När kommer du tillbaka till Sverige och när drar du igång att träna med Linköping igen?

-Jag har skola och jobb här i Schweiz till slutet av juni och sedan blir det nog mest individuell träning i juli så från början av augusti räknar jag med att finnas med när laget drar i gång för fullt!

Leo Torell Hagström

  • Född: 1999
  • Position: Målvakt
  • Moderklubb: Granlo BK (Sundsvall)
  • Stats Linköping: 44 matcher under 1,5 säsong i klubben och 80,31% i räddningsprocent säsongen 21/22 (bäst av alla förstamålvakter)