Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Inför kvällens bortapremiär mot AIK

15 september 2023 09:48

Ikväll smäller det! Linköping spelar SSL premiär borta mot AIK. Linköping är favoriter i Solnahallen men AIK har gjort en intressant Silly season och vill nu utmana om en slutspelsplats.


Linköping som kom sexa förra säsongen har inför denna säsong stärkt upp laget med forwarden Kim Varga (från Falun Ungdom), Timmy Lindqvist (back från Ledberg) samt landslagsmålvakten Leo Torell Hagström som är tillbaka (spelade i Schweiz förra säsongen). Samtidigt har man i princip truppen från förra säsongen intakt så målet är givetvis både högre placering i grundserien samt ta sig längre än kvartsfinal i ett slutspel (läs mer om detta i gårdagens intervju med David Gillek här på hemsidan). Försäsongen har gått bra för Linköping där man är obesegrade och många spelare har visat fin form inför kvällens premiärmatch.

Läget i laget:

Linköpingstränaren David Gillek har förmånen att ha hela truppen tillgänglig till kvällens match och i gårdagens intervju lyfte Gillek att nyförvärven Varga och Lindqvist gör att Linköping kan mönstra tre starka formationer.

Förra säsongens möten:

Linköping vann både borta och hemma mot AIK förra säsongen. Hemma blev det 7-4 till Linköping efter bland annat tre assist från vår superback Oskar Hovlund. I Solnahallen blev det uddamålsvinst (7-6) för Linköping sedan evighetsmaskinen Matej Jendrisak gjort det avgörande målet i slutet av matchen. Linköping har dessutom 10-7 i inbördes möten genom åren mot AIK i SSL.

Motståndarna AIK:

AIK kom 11:a förra säsongen med en fjuttig poäng ned till nedflyttningsstrecket. Men till denna säsong har Gnaget lyft in rejält med offensiv kraft där mycket fokus hamnat på nyförvärven Andreas Stefansson (återkomst från Storvreta) samt Sam Madani (allsvenske poängkungen från Bele). Många tror att AIK flyttar fram sina positioner till denna säsong samtidigt som laget har benämnts som framtungt (i princip uteslutande offensiva spelare har tillkommit till ett lag som ju hade sina svagheter i defensiven förra säsongen). Oavsett vilket är nog de flesta i Innebandysverige eniga om att Stockholmsinnebandyn behöver ett slagkraftigt lag i SSL och AIK gör vad man kan för att på allvar ta steg mot toppen.

Tre frågor inför matchen:

Hur hög är premiärpulsen?

Linköping har haft några mindre pulshöjande premiärmatcher de senaste SSL-säsongerna men en fredagkväll borta mot ett taggat AIK inför stor publik känns det som alla förutsättningarna finns för en högoktanig premiärmatch.

Är anfall bästa försvar? Eller?

Linköping har ett av SSL:s starkaste försvar och med landslagskeepern Leo Torell Hagström tillbaka i målet känns det än mer ramstarkt. AIK å sin sida lägger krutet i offensiven. Intressant vad som väger tyngst ikväll?

Vem gör premiärmålet?

Under försäsongen har Linköping spridit ut målskyttet ordentligt. Förra säsongen i SSL var det trion Martin Karlsson, Simon Palmén och Oskar Seth som levererade flest mål. Vem blir det ikväll? En som lär vara sugen är Erik Oweling med fem säsonger i Djurgården på meritlistan.

AIK vs Linköping i kväll kl 19:00 i Solnahallen

Matchen går att se via Corren och SportExpressen Premiums sändningar. Även vår samarbetspartner Strandgatan 2 sänder matchen tillsammans med ett fint erbjudande på mat/dryck och aktivitet för Linköpingssupportrar.