Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Gillek Inför Thorengruppen kl 16:30 idag

30 januari 2021 09:08

Linköping är givetvis storfavoriter när man idag möter jumbon Team Thorengruppen i Sporthallen. Men en underskattning kan definitivt bli ödesdigert då Umelagets form är god med två raka vinster. Linköping kommer från en bortaseger mot Sirius där man endast släppte in ett mål och dessutom förfogar hemmalaget över en andrafemma som kan vara den hetaste formationen i hela Superligan.


-Seths femma har gjort det bra och jag räknar med att de fortsätter leverera i dag. De andra två femmorna gjorde det bra i försvaret senast mot Sirius och i dag hoppas jag de får utdelning även framåt. När vi får träff med alla tre femmor så är vi svårslagna, säger Linköpingstränaren David Gillek om sin ovärderliga femma.

Sjätteplacerade Linköping tog en viktig seger mot Sirius i veckan och luckan ned till Pixbo utanför slutspel är för tillfället åtta poäng. Men siktet är uppåt i tabellen och då återfinns Dalen på en fjärdeplats endast en poäng framför. Dagens match mot TTG är också den sista innan Superligan tar ett break (som var tänkt för landslagsläger).

Läget i laget:

Världscentern Matej Jendrisak finns inte med idag i Linköping. Matej saknades mot Höllviken men spelade senast matchen mot Sirius men vilar alltså i dag igen. Detta betyder att duktige Tom Carlsson kommer kliva in i laget på centerplats i dag.

Heta spelare:

Det är ju svårt att blunda för andrafemmans framfart. Simon Palmén öser in poäng och är uppe på en femteplats i SSL:s poängliga med 37 poäng på 17 matcher. Martin Karlsson är en av SSL:s allra hetaste målskyttar och har satt 22 mål på 17 matcher (7:a i skytteligan). Oskar Seth som är center i formationen har levererat 16 assist och ligger åtta i assistligan. Dessutom finns de båda backarna Oskar Hovlund och Filip Samuelsson som båda är skickliga tvåvägsbackar i denna vassa femma. Mot Sirius senast var Andreas Blom mycket bra i målet och bara sekunder från att hålla nollan (Sirius enda mål kom i sista matchminuten…). Med detta kommer givetvis ett fint försvarsspel som hela laget skall ha cred för och där Sirius sällan kom till klara lägen.

-Vi gjorde en stabil försvarsinsats där vi var riktigt nära att hålla nollan. Det är klart att jag är nöjd med noll insläppta mål i 5 mot 5 spelet. Försvaret är självklart viktigt men vi vill alltid kombinera det med ett anfallsspel där vi skapar mycket målchanser och gör det jobbigt för våra motståndare, säger Gillek om den täta defensiven mot Sirius senast.

Inbördes möten:

Thorengruppen gör nu sin andra sejour i SSL och Linköping har vunnit tre matcher mot TTG:s två så det är jämnt så här långt. När lagen möttes i slutet av oktober i Umeå så gick TTG ifrån till 3-0 i början av andra perioden innan Linköping vaknade till med ett mål av Olli Laine. Och med sex Linköpingsmål i en vass tredjeperiod så blev slutresultatet 5-8 i Linköpings favör.

Bortakollen Team Thorengruppen:

Jumbo jo visst men TTG:s form är det inget fel på. Först tre skrällpoäng borta mot Pixbo och därefter två poäng hemma mot bottenkollegan Höllviken. Så i de två senaste matcherna har Umelaget tagit fem av sina totalt åtta poäng man tagit totalt… Och med bara två poäng upp till säker mark i tabellen så har TTG goda chanser att ta sig över nedflyttningsstrecket. Så inget läge för underskattning från Linköpings sida med andra ord.

Dagens Matchvärd: Anders Ljungstedts Gymnasium

Matchen följer ni på Corren.se eller SportExpressen live

Linköping vs Team Thorengruppen i dag kl 16:30 i Linköpings Sporthall