Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Matej om Linköpings förvandling och inför Mais på lördag

12 januari 2023 08:56

Linköping har på kort tid gått från att vara ett av SSL-lagen med sämst form till att nu efter fyra raka vinster vara ett av de formstarkaste lagen i ligan. Vi kollade med Matej Jendrisak vad som ligger bakom vändningen och vad han tror om mötet med Mullsjö på lördag.


Du som varit i klubben länge och varit mer om upp och nedgångar – hur ser du på er remarkabla uppryckning den senaste tiden

-Det var en väldigt lång period där vi inte fick resultaten med oss och det var givetvis ingen kul situation varken på träning eller match. Samtidigt visste vi att vi är ett bra lag och att det just då var den mentala delen det handlade om och att vändningen också skulle komma till slut. Så vi jobbade hela tiden hårt på träningarna samtidigt som vi fick möta en del lag längre ned i tabellen, vi fick några vinster och så hittade vi till slut flytet i vårt spel igen.

Och för din egen del så känns det också som din formkurva är stigande

-Ja, den är lite som en kopia av lagets form skulle jag säga. Efter VM uppehållet har mitt spel varit helt ok. Jag tycker att jag fick med mig mycket positiv energi från landslagsveckorna under VM som har hjälpt både mig och laget när jag kom tillbaka till Linköping.

Ni möter Mullsjö på lördag – vad är dina tankar inför den matchen?

-Vi måste fortsätta som vi spelat nu på slutet där vi har kommit rätt i vårt försvarsarbete vilket gör att även vår offensiv fungerar mycket bättre. Vi har ju jobbat med att minimera våra misstag och det blir extra viktigt mot Mullsjö på lördag.

Det var glädjande nog mer publik senast hemma mot Thornegruppen (1179 personer) – hur viktigt är det för er spelare?

-För oss har Mullsjömatcherna lite av derbykänsla även om det kanske inte är samma sak för dem som har JIK som närmaste rival. Men jag hoppas på en bra match med känslor på plan och mycket publik på läktarna så det blir en skön atmosfär i Sporthallen.

Notering: Linköping har nu fyra raka vinster i SSL vilket bara de båda topplagen Falun och Storvreta kan matcha.

Linköping vs Mullsjö lör 14 jan kl 15:00 i Linköpings Sporthall

Matchvärd är Botrygg som också bjuder sina hyresgäster på fri entré till denna match