Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Inför Pixbo borta i kväll kl 19:30

24 februari 2021 11:31

Linköping har två prestigevinster i rad (mot Dalen och Växjö) och i kväll möter man Pixbo på bortaplan i en så kallad ”sexpoängsmatch”. Matchen blir högintressant då Pixbo är på slutspelsjakt och har fyra raka vinster och poängen som står på spel är mycket viktiga i slutspelskampen.


-Med tanke på att alla matcher är viktiga nu när vi är inne i slutfasen av serien ska vi klara av att ladda om till varje match, säger Linköpingstränaren David Gillek beträffande det faktumet att Linköping stått för två urladdningar på kort tid.

Linköping har tagit sex poäng mot Dalen och Växjö och skaffat sig ett bra läge i kampen om slutspelsplatserna när man har fem matcher kvar av grundserien. Vid ny vinst i kvällens enda SSL match skaffar sig Linköping hela sju poängs försprång ned till Pixbo utanför slutspel.

-Klart att det är en viktig match då båda lagen slåss om en slutspelsplats. En vinst skapar bra förutsättningar framåt såklart, kommenterar Gillek den viktiga matchen.

Läget i laget:

Nicola Bischofberger är avstängd i kväll efter gruffet i slutskedet av Växjömatchen. Matej Jendrisak saknas fortsatt men tjecken närmar sig mer och mer skick att kunna spela. Annars är det Linköpings förstafemma med Palmén, Seth, Marre Karlsson, Hovlund och Samuelsson som har dominerat matcherna totalt på slutet.

Bortakollen Pixbo:

Pixbo ligger nia i tabellen men målsättningen inför säsongen var självfallet inte att sluta utanför slutspel för Mölnlyckelaget. Laget har dock en fin form med fyra raka vinster även om dessa matcher spelats mot lag i botten av tabellen. ”Pånyttfödde” Martin Östholm öser in poäng för tillfället från sin centerposition och toppar hela SSL:s poängliga med 53 poäng på 19 spelade matcher vilket imponerar. Så får Linköping koll på Östholm i kväll är mycket vunnet.

Inbördes möten:

Pixbo toppar SSL:s maratontabell och har en inbördes ledning med 18-12 i matcher mot Linköping. Men Linköping har de senaste säsongerna trivts bra mot just Pixbo (speciellt borta) och senast lagen möttes i Sporthallen den 13 december vann Linköping med 6-2. Dock levde den matchen länge och det var först sista fem minuterna som Linköping gick ifrån bland annat efter två mål av Deny Känzig.

Pixbo vs. Linköping i kl 19:30 i Wallenstamshallen och ni ser matchen på Corren.se ellr via SportExpressens sändning.