05 Apr 1 match

Tvåsiffrigt när Linköping körde över Örebro

12 augusti 2018 09:21
SSL HERR

Linköping visade klass i dagens träningsmatch mot Örebro. Tre starka Linköpingsfemmor som gick för fullt i 60 minuter blev för mycket för gästerna. Slutresultatet 10-2 (3-0, 4-1, 3-1) var till och med i underkant i en match där både Max Wahlgren och Felix Lanver återigen visade upp sina sinnen för målskytte.

Linköping kom ut taggade till dagens match och redan efter två minuters spel gjorde skarpskytten Max Wahlgren 1-0. Innan perioden var över hade Yousif Touma och Felix Lanver utökat till 3-0 mot ett aningen vilset Örebro.

-Jag tycker ändå Örebro står upp skapligt i början, men när vi bara fortsätter att driva på spelet under hela matchen hänger de inte med oss, konstaterade Felix Lanver.

Just Felix utökade två gånger om i andra perioden fram till 5-0 och passningarna till alla Felix tre mål kom från f.d. Örebroaren Simon Palméns klubba.

-I dag hittade vi varandra bättre än förra helgen och jag fick några riktiga drömpassningar från Simon i dag, sa Felix om samarbetet med Palmén i en formation där även Martin Karlsson spelade.

Innan mittperioden var över hade Linköpings nye målskytt Max Wahlgren gjort ytterligare två mål och Max har på Linköpings tre spelade träningsmatcher gjort åtta (!) mål. Mot Örebro blev det dessutom två assist för Wahlgren. 7-1 ledning efter två spelade perioder för ett högpresterande Linköping som gav Örebrospelarna minimalt med tid för uppspel och kontrollerat passningsspel.

-Det syntes tydligt att vi är mycket mer färdiga med vårt lag och spel än vad Örebro är och om vi hade förlorat med 10-2 mot ett SSL-lag hade jag nog varit lite orolig, konstaterade Lanver efter överkörningen.

Tredjeperioden bjöd såklart inte på någon spänning men Linköping visade fortsatt hög moral och Robin Laakso i målet hade en lugn match tak vare aggressiva backar. Oskar Seth och Max Wahlgren hann med varsitt mål i slutperioden innan Örebro snyggade till siffrorna till 10-2 i slutsekunden.

-Det är stor skillnad på dagens match jämfört med förra helgens matcher mot Kalmarsund tycker jag. Mot Kalmarsund handlade det väldigt mycket om att sätta grunderna medan vi idag hade kommit längre i varje femma och vi hittade varandra klart bättre, sa tremålsskytten Lanver.

Kommande helg åker Linköping till Finland där träningsmatcher mot finskt toppmotstånd väntar. EräViikingit på fredag kväll och Westend Indians på söndag.