Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match

David Gillek fortsätter som Linköpingstränare

24 mars 2020 14:41

Nu är det klart att succétränaren David Gillek fortsätter i Linköping Innebandy. Gillek har precis skrivit på ett nytt kontrakt med klubben där han och Johan Astbrant nu skall dela på huvudtränarsysslan säsongen 2020/2021.


David Gillek kom in som assisterande tränare mitt under säsongen med ett korttidskontrakt som räckte säsongen ut. Många kallade tiden efter hans inträde för ”Gillek effekten” där lagets offensiva spel blev klart mycket bättre samtidigt som poängskörden efter Gilleks intåg steg betydligt. Nu står det alltså klart att Linköping och Gillek fortsätter tillsammans mot de högt uppsatta målen!

Nu är allt klart att du blir kvar i Linköping!

-Ja, det känns bra att allt nu är klart och att jag kan bygga vidare på det vi startat med laget. Linköping har velat ha mig kvar och det signalerade man tidigt vilket hjälpte i mitt beslut. Sen vet jag nu att allt funkar bra med familjen runt pendlingen så nu finns suget att vara med från början av säsongen och sätta sin prägel på hela upplägget av kommande säsong.

Hur ser du tillbaka på den knappt halva säsong som du varit Linköpingstränare?

-Jag kom ju in i ett läge där jag hade mycket att vinna när laget låg lite illa till i tabellen och det har verkligen varit kul att få vara med om förändringen vi åstadkom på slutet av grundserien. Linköping är ett bra lag i grunden så egentligen handlade det nog om rätt små förändringar som bland annat att jag kom in med en ny röst som gjorde att poängen började trilla in. Så självklart var det synd att vi nu inte fick känna på Storvreta i ett slutspel när vi hade hittat formen. Men hur det hade gått får vi ju aldrig veta nu.

Nu får du tänka mer långsiktigt till skillnad från denna säsong då det mesta handlade om att fixa en slutspelsplats – vad betyder det?

-När jag kom in denna säsong så satt ju allting redan även om jag fick fria tyglar med det offensiva spelet. Och där måste jag berömma spelarna som så snabbt kunde justera sitt offensiva spel och få till något så bra som vi fick tillsammans. Nu ska det bli kul att få vara med i all planering av försäsongen, titta på truppbygget och allt det man som tränare gör inför en ny säsong.

Vad tänker du inför nästa säsong – vilka delar vill du främst vara med och utveckla runt laget?

-Jag vill att vårt spel ska vara högintensivt. Utan att förlora i kvalitet vill jag att vi skall ha en ännu högre fart i både vårt defensiva och offensiva spel och både med och utan boll. Vi har kommit en bit där men nu handlar det om att få till uthållighet och då krävs det ännu bättre tränade spelare för att orka spela denna typ av spel.

Du och Johan Astbrant kommer att ha delat huvudansvar – kan du förklara lite om upplägget mellan er?

-Vi har haft en bra dialog denna säsong och det var ju bestämt att Astbrant tog hand om de defensiva bitarna medan jag kom in och fokuserade på offensiven. Men nu ska vi inte tänka så utan båda kommer att vara mer insatta i helheten och jag tror det krävs om vi ska få en tydlighet för spelarna inte minst på matcherna. Sen har nog han och jag våra favoritområden och det ska vi försöka behålla och utveckla.

Vad händer just precis nu i laget sedan det stod klart att slutspelet ställs in – kör ni på med träningar eller har ni varvat ned tillfälligt?

-Vi kör tre innebandypass denna vecka för att sedan ska vi köra fystester nästa vecka. Vi vill få svar på hur spelarnas fysik är denna tid på säsongen vilket kan hjälpa oss inför framtiden. Men efter nästa vecka blir det ledigt några veckor för killarna medan vi ledare ska dra i gång med all planering inför nästa säsong.

Just nu är det ju självklart svårt att få en överblick över läget i SSL – men hur känner du att Linköping står rustade inför nästa säsong?

-Jag tycker vi har ett väldigt spännande lag med en bra åldersfördelning med flera unga killar födda i slutet av 90-talet och början av 00-talet och sedan några äldre mer rutinerade. Sen har vi ju redan fått in några nya skickliga spelare i truppen inför kommande säsong. Så nu handlar det dela om att bredda lite och kanske hitta någon mer spetsspelare för att det ska kännas perfekt.

-Jag är mycket nöjd att David stannar i klubben. Vi fick denna säsong ett bra bevis på att det fungerade bra både med spelarna och i ledningsgruppen. Vi kan nu få ett tydligt fokus både på anfall och försvarsspel men och också hinna med att utveckla individerna i truppen på ett bra sätt. Så jag tror att denna tränarkonstellation är mycket bra för vår framtid i Linköping, säger klubbens Sportchef Johan Fredriksson när Gillek nu fortsätter som tränare.

David Gillek

  • Ålder: 37 (född 1983)
  • SSL-klubbar som spelare: Helsingborg, Jönköping, AIK, Mullsjö och Växjö (totalt över 600 poäng i SSL)
  • SSL-klubbar som tränare: Mullsjö och Linköping
  • Landskamper: 39 A-kamper och 45 landslagspoäng