Linköping föll i första cupmatchen mot Nykvarn

4 oktober 2022 21:38

Linköping vaknade till i tredje perioden i kvällens cupmatch mot Nykvarn och det var ytterst nära en kvittering i slutminuten. Men med två svaga perioder räckte det inte och allsvenska Nykvarn vann första matchen av två med 7-6 (1-1, 4-1, 2-4).

Tre mål från Martin Karlssons klubba samt två zorromål från David Carrington räckte inte för att Linköping ikväll skulle slå allsvenska Nykvarn. Period ett och två var helt enkelt för svaga.

Likaläge efter första

Första perioden var jämn spelmässigt med ett visst övertag för hemmalaget Nykvarn vad det gällde målchanser. Målmässigt var det också helt jämnt. Nykvarn gjorde 1-0 efter ett mycket vackert diagonalspel. Men Linköping kvitterade på straff när David Carrington kontrollerat zorrade in 1-1 i en annars rätt blek första period.

Andraperioden klart till Nykvarn

Mittperioden gick solklart till Nykvarn. På drygt 1,5 minut så gick sörmlänningarna från 1-1 till 4-1 mot ett passivt Linköping. Martin Karlsson reducerade men innan andra perioden var över hade hemmalaget utökat till 5-2 och Linköping kändes väldigt loja.

Linköping väntade 58 minuter innan man blixtrade till

Sista perioden inleddes med ett klassiskt Martin Karlsson mål och med 5-3 hade Linköping definitivt känning och när sedan Emil Lögdberg reducerade mitt i perioden så var känslan att Linköping skulle vända. Men Nykvarn höll undan och gjorde dessutom 6-4. Först i slutminuterna kom den riktigt heta viljan fram hos Linköpingsspelarna. David Carrington fick på nytt chansen på straff med minuten kvar och zorron var lika bombsäker denna gång. Linköping gick all in sista minuten med plockad målvakt vilket Nykvarn utnyttjade när man gjorde 7-5 i tom bur. Martin Karlsson visade klart mest vilja denna kväll och Marre hann med ytterligare ett mål i slutsekunderna men det räckte ändå inte hela vägen.

Vinst ett måste den 19/10 när returen spelas

Resultatet betyder att Linköping nu måste vinna returen hemma i Sporthallen den 19:e oktober, detta för att tvinga fram en avgörande förlängning i kampen om avancemang till omgång 4 av Svenska Cupen.