Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

SLUTSPEL! - INFÖR KVARTSFINAL 1 HEMMA IKVÄLL KL 19:00

18 mars 2022 08:36

Äntligen – nu börjar det roliga! Linköping möter maktfaktorn Storvreta i kvartsfinalspelet och matchserien känns vidöppen på förhand. Linköping har hemmaplansfördelen och inleder därmed hemma och får dessutom en eventuellt sjunde match i Sporthallen! Nu kör vi!


Linköping slog Storvreta två gånger om i grundserien (7-6 borta och 6-3 hemma) så där har Linköping skaffat sig ett övertag. Men sett över Linköpings hela SSL era så har Storvreta övertaget både i inbördes möten och i slutspel.

Det mest minnesvärda mötet mellan lagen är givetvis SM-finalen 2016 när Storvreta vann knappt med 5-4 inför otroliga 18 166 åskådare i Tele 2 Arena. Spelare som Matej Jendrisak och Martin Karlsson känner nog revanschlust än idag efter den förlusten.

Läget i laget:

Linköping mönstrar starkaste lag och veckans träningar har sett bra ut. Även målvakten Andreas Blom är också åter i träning efter en längre frånvaro och finns med på bänken ikväll.

Förutom Martin Karlsson som ju gjorde tre mål i lördagsmot Storvreta så har Jesper Alm och Emil Lögdberg gjort två mål var mot Uppsalalaget i de tidigare SSL-mötena denna säsong.

Bortakollen Storvreta:

Laget slutade femma i grundserien vilket givetvis är en rejäl missräkning för ett lag som Storvreta med hög svansföring med massor av SM guld och mängder av landslagsspelare. Men i ett slutspel kommer laget givetvis bli en svår nöt för Linköping.

Hot topics:

-Leo Torell Hagström!!! – Leo hade en angenäm torsdag med landslagsuttagning och dessutom nominerad till en av SSL:s rookies denna säsong!

-Klacken!!! – David Gillek och Linköpingsspelarna fortsätter hylla hemmaklacken som lyft laget och stämningen i Sporthallen avsevärt. Nu är det slutspel och då gäller det att övrig publik också hjälper till för att lyfta Linköping till nya höjder!

-Marre vs Nilsberth?!? – Nilsberth drar till Schweiz efter säsongen så kvartsfinalserien kan bli sista chansen (?) för denna duo att ses i sarghörnen.

Linköping vs Storvreta - Kvartsfinal 1 av 7 i kväll kl 19:00 i Linköpings Sporthall