03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Förlust mot ett omställningssuget Pixbo

17 november 2019 21:06

Lite över 1000 personer på läktarna och vinst vad det gäller skott på mål. Det var positiva saker för Linköping i dagens hemmamatch mot Pixbo. Men när matchen summerades så var det så att alla tre poäng följde med Pixbo hem till Mölnlycke efter 4-7 (2-4, 1-1, 1-2) i Sporthallen.

Det stod tidigt klart att gästande Pixbo tänkte lägga i högsta växeln från start. Man högg på allt och omställningarna var många. Hemmamålvakten Andreas Blom fick mycket att göra. Första perioden slutade 2-4 sedan Pixbo lyckats få utdelning tack vare mängden chanser man vaskade fram. Linköping var dock inte ofarliga och Oskar Hovlund och Felix Lanver var målskyttarna i första perioden.

Stopp på Pixbokontringar i andra

I mittperioden fick Linköping lite bättre kontroll på gästerna och lyckades stoppa kontringarna i ett tidigare skede. Simon Palmén satte snyggt 3-4 mitt i perioden sedan han lirkat in bollen köksvägen. Dock svarade Pixbo relativt snabbt och 3-5 var ställningen efter 40 spelade minuter.

Inget tryck i poängjakten

Sista perioden började tungt då Pixbo gjorde 3-6 omdelebart. 3-7 kom efter tolv minuter och mungiporna var rejält nedåt i hemmalägret. Olle Abrahamsson gav dock hopp med sitt 4-7 mål när sju minuter återstod. Men trots mycket tid kvar och "endast" tre mål upp så lyckades inte Linköping få till en stark press utan Pixbo kunde hålla undan relaivt enkelt till tre poäng.

Kalmarsund borta på tisdag

För Linköping är det bara att snabbt slicka såren och ta sikte på tisdagens bortamatch mot ett väldigt formsvagt Kalmarsund (fem raka förluster).