03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Linköping utmanövrerade Växjö

21 februari 2021 22:55

Linköping gjorde i kväll en ny vass match när man besegrade formstarka Växjö på bortaplan. Med fyra täta mål i början av andra perioden ryckte ett fysiskt starkare Linköping åt sig en ledning som man sedan aldrig släppte. Slutresultatet blev rättvist 5-7 (2-1,1-4, 2-2).

-Vi gör en ganska bra match även om jag tycker Växjö får lite för bra tryck mot oss i tredje. Men det blir ändå rätt lugnt till slut, sa Martin Karlsson i SportExpressens sändning efter matchen.

Bra koll första 15 minuterna

Linköping gjorde en bra första period och hade bra kontroll på händelserna första 15 minuterna. Nico Bischofberger gav Linköping ledningen efter 9 minuter sedan backen på egen hand avancerat och satt dit ett skott från långt håll. Växjö och Bolin kvitterade i 16:e minuten sedan han klivit ifrån Linköpingsmarkeringen på vänsterkanten. Samme Bolin gjorde också 2-1 i slutsekunderna sedan bollen lite turligt hamnade på hans klubba i powerplay.

Linköping exploderade i början av 2:a

Andra periodens inledningen blev en urladdning av sällan skådat slag. Linköping gick från underläge 1-2 till ledning 5-2 på lite mer än tre minuter. Palmén, Rypar, Seth och Marre Karlsson var målskyttar i denna målexplosion. Hemmalaget hämtade sig riktigt aldrig från denna smäll även om man reducerade till 5-3 i slutet av mittperioden.

Nytt snabbt Marremål i tredje

Tredje perioden inleddes även den med ett snabbt Linköpingsmål. Marre Karlsson gjorde sitt andra mål redan efter 27 sekunders spel. Och när Olle Abrahamsson snyggt avancerade in från vänsterkanten och satte 7-3 efter sju minuters spel i tredje kändes vinsten i princip säkrad. Växjö försökte kraftsamla i slutet och lyckades reducera två gånger men precis som mot Dalen hade Linköping inte jätteproblem att freda målet i slutskedet. Andreas Bloms storspel i Linköpingsmålet var också en bidragande orsak till att Växjö aldrig blev ett riktigt hot i slutet.

Lite slutspelskänsla på slutet enligt Marre

Segern visade på nytt att Linköping trivs bäst mot bättre lag och de tre poängen var viktiga i den jämna tabellen. Nu ställs siktet om inför onsdagens bortamatch mot ett slutspelsjagande Pixbo.

-De sista två matcherna har vi steppat upp och nu tycker alla att det är kul att täcka skott. Det har blivit lite mer som slutspelsmatcher på slutet, gav Martin Karlsson som förklaring till Linköpings styrka på slutet.