Hattrick av Matej när Linköping klev upp som 4:a

15 oktober 2023 21:27

Linköping slog idag Karlstad med 6-2 (2-0, 3-1, 1-1) i en match där Matej Jendrisak blev en av matchvinnarna med ett mål i varje period. Segern tog också Linköping upp till en topp-4 plats i tabellen.

Dagens hemmamatch blev en intensiv och tät historia där Karlstads man mot man spel gjorde att det aldrig fanns något utrymme att slappna av för hemmaspelarna. Men Linköping hade gjort läxan väl vad det gällde Karlstads spel och hemmasegern var fullt rättvis och aldrig hotad.

Drömöppning för Linköping

Linköping kom ut bra i första perioden där tempot drogs upp och intensiteten var hög i en match mot Karlstad som också gillar ett fysiskt spel. 1-0 kom direkt (redan efter 48 sekunder) när Kevin Söderling hittade Matej Jendrisak som inledde målskyttet. Linköping ägde mest boll och styrde spelet samt höll Karlstadsspelarna långt från mål under hela första perioden. 2-0 gjorde Olle Abrahamsson (assist Eldholm) mitt i perioden.

Linköping styrde spelet även i 2:a

Precis som i första perioden fick Linköping en kanonstart på andra perioden då Oskar Seth smackade upp 3-0 redan efter 41 sekunder (Seth som har gjort mål i alla matcher så här långt). Simon Palmén utökade sedan till 4-0 (Palméns 200:e SSL mål) och likt de första 20 minuterna hade Linköping bra koll på Karlstad även om gästerna spräckte målnollan. Matej Jendrisak blev på nytt målskytt fram till 5-1 och Linköping hade ett riktigt bra utgångsläge inför sistaperioden.

Jämnare 3:e men aldrig oroligt

Tredje perioden blev den jämnaste och där gästerna kröp närmre med sitt 2-5 mål i början av perioden. Efter målet slet Karlstad stenhårt för att komma ikapp men Linköping stressade aldrig upp sig och i slutet när Karlstad plockade målvakten satte Matej Jendrisak sitt tredje mål i matchen (assist Kim Varga) och punkterade definitivt tillställningen.

Häng på serieledarna och ny hemmamatch på onsdag

Linköping tog därmed fjärde segern av fem möjliga i årets SSL och nu är det bara två poäng upp till serieledande Storvreta. Nu väntar en intensiv fortsättning av oktober där det är ny hemmamatch mot Kalmarsund i Svenska Cupen redan på onsdag kl 18:30. Nästa SSL-match spelas borta mot Växjö kommande lördag.