Straffvinst mot TTG och upp på fjärdeplats

31 januari 2021 08:32

Linköping hade problem med målskyttet i hemmamötet med jumbon Team Thorengruppen. Men Linköping lyckades ändå till slut vinna med 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) sedan Andreas Blom räddat båda TTG:s straffar och Filip Samuelsson kallt avgjort straffavgörandet. Två viktiga poäng betyder en fjärdeplats inför uppehållet.

Snyggt Hagbergmål i första

1-1 var resultatet efter en period och det kändes rättvist. Gästerna tog ledningen efter 6 minuters spel och skapade en del övriga farligheter framför Andreas Blom i Linköpingsmålet. Linköping hade aningen svårt att få igång spelet och oftast huserade hemmaspelarna längs sargerna i stället för framför mål och hade därför svårt att få till klara lägen. Men efter en fin individuell prestation av Oskar Hagberg som dribblade sig in från vänsterkanten och lirkade in bollen var det utjämnat när 16:08 spelats (assist Hallin).

Mål i slutsekunderna av andra

I andra perioden skruvade Linköping upp tempot och fick då oftast ett bättre tryck på Thorengruppen. Men målen uteblev ända till 12:e minuten när Olle Abrahamsson avancerade mitt i slottet och skickade in 2-1 (assist Jesper Alm). Linköping fortsatte att äga mest boll i mittperioden men det var ändå Thorengruppen som kvitterade efter 16:27 sedan bollen studsad fram till en fri Thorenspelare på högerkanten. Linköping fick dock sista ordet i perioden. Med fem sekunder kvar av perioden hittade Oskar Seth en fri Simon Palmén som satte bollen och Linköping var i ledning inför tredje.

Noll Linköpingsmål i 3:e

Tredje perioden var lik den andra där Linköping hade mest boll och chanser utan att för den delen dominera eller äga matchen. Thorengruppen såg sin chans till poäng och när Umelaget dessutom kvitterade mitt i sista perioden var matchen öppen. I slutskedet skapade båda lagen chanser för ett vinstmål men 3-3 stod sig.

Sex vinster på sex försök

Efter en fem minuter lång mållös förlängning väntade straffar. Andreas Blom var omutlig och räddade båda Thorengruppens straffar innan backen Filip Samuelsson avgjorde denna tillställning med en mycket kylig straff och säkrade bonuspoängen till Linköping. Detta betydde också att Linköping vunnit alla sex matcher denna säsong som gått till förlängning eller straffar vilket givetvis är en jättestyrka. Poängen lyfte dessutom Linköping upp till en fjärdeplats (om än tillfälligt då man kan passeras idag). Nu väntar uppehåll innan match borta mot Storvreta.