Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför JIK hemma idag kl 15:00

24 september 2023 10:47

I eftermiddag spelar Linköping äntligen sin hemmapremiär i SSL! Linköping kommer från vinst borta mot AIK i premiären medan dagens motståndare Jönköping föll mot Pixbo i sin första match.


Linköping fick en fin start på säsongen när man bortaslog AIK i Solnahallen förra fredagen och Linköping får dessutom möjlighet att bygga vidare på detta då truppen fortsatt är intakt.

-Ja, vi har alla spelare tillgängliga så vi kommer att ha exakt samma trupp idag som vi hade mot AIK, säger huvudtränaren David Gillek.

Det som stack ut mot AIK var Linköpingsmålvakten Leo Torell Hagströms grymma insats men här bör det också understrykas att Linköping alla sex backar i princip var fläckfria i premiären (på backsidan är det väldigt få lag som har det bättre ställt än Linköping). Något Gillek vill se mer av.

-Jag vill att vi är fortsatt stabila bakåt samtidigt som vi ska få fart på anfallsspelet.

Senaste mötena:

Linköping har 17-8 i inbördes SSL-möten genom åren mot JIK och förra säsongen blev det dubbla Linköpingsvinster när lagen möttes. Hemmamötet blev dock jämnt där Linköping hade 6-1 inför tredje perioden men JIK så när kom ikapp (6-5 blev slutresultatet) I Jönköping blev det dock klara 12-6 till Linköping.

Bortalaget Jönköping:

Lika utjatat som tipset att Linköping slutar sexa i tabellen och åker ut i kvarten är att JIK hamnar i ”ingemansland”. För bra för att åka ur men inte tillräckligt starka att gå till slutspel. Kan JIK fixa en slutspelsplats denna säsong? Varför inte? Lagen de ser ut att få slåss med är antingen nykomlingar (Karlstad, Nykvarn) eller lite svårbedömda (Mullsjö, Thorengruppen och AIK) så helt omöjligt ska det väl inte vara. Linköpingsprägeln på JIK är tydlig! Melker Hemmingberg, Emil Jakobsson och Emrik Wiggur är alla fostrade i Linköpingslaget Ledberg (som ju nu mer ingår i Linköping Innebandy) och Anton Gröön (Linköping FBC) och Dennis Svensson (Ledberg) har tidigare spelat i Linköpingslag.

Premiäromgången:

En och en halv omgång har spelats men ändå finns det anledning att dra lite växlar så här långt. De flesta som hade tippat SSL inför säsongen hade sex tydliga topplag med Falun och Storvreta överst och alla dessa vann i premiären och visade direkt att tipsen förmodligen slår in (även om nykomlingen Karlstad visade klass när man premiärvann). Lika tydligt blev det att Hagunda och Helsingborg kommer få det tufft och frågan är om de lämnar nedflyttningsplatserna mer än tillfälligt under säsongen? Dagens motståndare JIK föll i hemmapremiären men hamnar mest troligt bland lagen 7-12 i tabellen även om säsongen bara är i sin linda.

Linköping vs Jönköping idag kl 15:00 Linköpings Sporthall.