Gillek är tillbaka i båset inför match 6

28 mars 2023 21:06

David Gillek har tvingats följa de två senaste matcherna från läktarplats på grund av sin avstängning. Assisterande duon Johansson/Laakso har lotsat laget framgångsrikt men nu är Gillek tillbaka mer segersugen än någonsin!

Jag vet att det närmast varit olidligt för dig att sitta på läktaren de senaste kvartsfinalerna – men vad säger du om ditt lags insatser de matcherna du fått se från läktarplats?

-I senaste hemmamatchen var vi lite väl passiva i första perioden men sedan växer vi in i det och tar över matchen. Sedan har vi några olyckliga minuter där vi släpper några enkla mål och sedan blir inte vårt 6 mot 5 spel tillräckligt vasst i slutet. Så jag tycker det känns lite onödig att vi förlorar då vi är det bättre laget sett över 60 minuter. Sedan senaste matchen i IFU gör vi ju en extremt bra första period med suverän effektivitet. Med tanke på öppningen borde vi ha vunnit efter 60 minuter med vi gör ju bara ett mål de sista två perioderna vilket inte räckte. Men sedan visar vi en sådan moral och kommer igen efter deras sena kvittering och att vi sedan vinner på straffar tycker jag är rättvist.

Ja, det var en fantastisk första period vi bjöds på i förra matchen där Linköping gick ifrån till 5-0 – hur kan man få med den energin till kommande matcher?

-Det är ju givetvis svårt att begära att vi ska hålla den effektiviteten hela tiden men det visar samtidigt att det finns där. Just effektiviteten är något vi haft problem med under hela säsongen så vi får hoppas att vi fortsätter nypa dit bollarna i morgon.

Vad tycker du annars är den stora skillnaden med att sitta på läktaren under de två matcher när Totte Johansson och Martin Laakso styrde skeppet?

-Det är väldigt jobbigt framförallt men det blir ju också lite annorlunda då man ser saker lite större vilket ger ett annat perspektiv. Sen blir det ju skillnad att sitta på läktaren för att man ser allt som händer runt om på planen jämfört med när du är matchcoach då du missar en del situationer när du är vänd från planen och pratar med en spelare till exempel.

Linköpingspubliken har annars backat upp er fint i slutspelet – hur beskriver man känslan i hallen de senaste fighterna och vad hoppas du på inför morgondagen?

-Det är helt underbart att ha publiken och klacken i ryggen i Sporthallen. Så nu är det upp till oss ledare och spelare att leverera så publiken vill komma tillbaka i en eventuell semifinal. Men det visar också att det finns ett väldigt stort innebandyintresse i Linköping som stad.

Så vad säger du – ska vi få en klassisk Game 7 på fredag i IFU Arena?

-Det är det enda jag ser framför mig och vi ska göra allt för att få till det!

Linköping vs Storvreta kvartsfianl 6 i morgon onsdag kl 19:00 i Linköpings Sporthall.