Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Olli Laine förlänger med Linköping Innebandy

1 april 2020 09:34

Finske backen Olli Laine stannar i Linköping ytterligare minst en säsong. Olli kom från finska finallaget TPS Åbo inför säsongen och utvecklingen i Linköping gick spikrakt uppåt därför är vi nu glada att finländaren blir kvar!


Olli Laine kom till Linköping inför denna säsong som finsk U23 landslagsman och dessutom hade han precis fört sitt TPS Åbo som lagkapten till den finska finalen. I Linköping har backen haft en jättefin utveckling och när säsongen avbröts i förtid var Olli i toppform och en av SSL:s bästa backar. Men med en flickvän som spelar i SSL med Mora så har det dock varit lite funderingar inför nästa säsong, men nu står det alltså klart att Olli fortsätter hos oss i Linköping.

Vad roligt att allt är klart för en fortsättning i Linköping!

-Ja, jag är riktigt glad nu när allt är klart med ett nytt kontrakt. Andra året blir så otroligt mycket enklare för mig nu när jag vet hur allt fungerar i Sverige både på och utanför planen.

Jag har förstått att du trivts och hela tiden velat fortsätta (precis som kluben önskat också) men att utmaningen har varit mer på det sociala planet med en flickvän på långt avstånd.

-Ja så är det och det är ju inte bara innebandyn i ens liv som skall fungera. Men nu när vi har bestämt oss för att fortsätta så känna allt jättebra. Så nu kör jag sista träningen i kväll med Linköping och sen åker jag hem till Finland där två veckor i karantän väntar för vår del.

Jag tycker ditt spel bara blev bättre och bättre ju längre säsongen gick är det något du håller med om?

-Jo precis som laget så blev det bättre och bättre men jag är inte överraskad direkt över att det var så. När jag kom till Sverige och SSL så var allt nytt men sen när jag mött alla lag en gång och fick koll på både motståndarna, vårt eget spel och språket så gick allt så mycket bättre för min del.

Hur surt var det att missa det roligaste (kvartsfinalerna mot Storvreta)?

-Självklart var det jättetråkigt. Det är det vi jobbat för hela säsongen och när vi dessutom hade superform inför slutspelet med massor av vinster så känns det extra surt. Vi hade en riktigt bra atmosfär i laget och alla var laddade men hälsan går först och nu blev det som det blev. Vi får ta igen det nästa säsong i stället.

Om vi nu tittar mot nästa säsong – vad ser du då i kristallkulan? Kan Linköping hota om ett guld?

-Det tror jag absolut. Vi hade ett bra lag redan i år och de nya schweizarna som kommer in är riktigt bra. Jag har bra koll på dem då jag har mött dem flera gånger med landslaget så det blir riktigt bra förstärkningar. Tittar man för mig personligen så vet jag att jag kan prestera ännu bättre nästa säsong och hjälpa laget till framgång.

Så hur mycket längtar du redan nu till nästa säsong?

-Jag är väldigt motiverad och ser fram jättemycket mot nästa säsong. Nu ska jag hem en period till Finland och vila upp mig lite innan jag kommer tillbaka till Linköping väl förberedd med målet att vi ska bli ännu bättre nästa säsong!

Som sagt jättekul att du nu fortsätter i klubben!

Olli Laine

  • Ålder: 23 år (Född 1996)
  • Längd: 183
  • Position: Back
  • Fattning: Vänster
  • Stats Linköping 19/20: 32 matcher 18 poäng (6+12) & 10 utvisningsminuter.
  • Landslag: U23 landslagsman i Finland (även U19 landslag)