Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Amanda Ljunggren laddar för Sirius på hemmaplan

11 november 2017 15:43
SSL Dam

Imorgon väntar en tuff hemmamatch mot IK Sirius hemma i Folkungahallen för våra damer. Vi har stämt av med glödheta Amanda Ljunggren inför matchen.


9 matcher in i säsongen har det utkristalliserat sig en stenhård kamp om den åttonde och sista slutspelsplatsen i damernas SSL. Fem lag ligger inom två poängs marginal mellan plats 8-12, där Linköping efter en stark formkurva senaste tiden ligger på den attraktiva slutspelsplatsen inför helgens omgång.

Amanda Ljunggren, vad tycker du har fungerat bra i ert spel hittills i laget?

  • Jag tycker det är mycket som fungerat bra i år, framförallt vårt försvarsspel. Vårt anfallsspel är också bra, men vi har haft lite svårt att få in bollen i vissa matcher tyvärr.

En av lösningarna på målskyttet kanske Christoffer Suominen vaskat fram när han satt samman dig med Julia Sidklev Persson och Anna Wiman i en ny anfallstrio för några veckor sedan. En trio som sedan dess stått för 6 av lagets 9 mål. Hur är det att spela med nya anfallspartners?

  • Det är jättekul att få spela med dem, att ha två väldigt skickliga spelare bredvid sig är väldigt bra. De har varit med länge och hjälper mig mycket för att bli bättre. Det känns som att jag hittar mer rätt i mitt spel nu.

Viktiga poäng på spel imorgon mot Sirius. Hur ska ni göra för att kunna slå dem?

  • Jag tror att om vi bara spelar som vi ska och alla gör sitt yttersta så kommer vi ta hem 3 poäng imorgon.

Du fick göra debut i U19-landslaget förra helgen, en riktigt lyckad sådan. Vad tar du med dig från helgen i Malmö?

  • Det var en stor ära att få spela i landslaget, och bra för självförtroendet som växte efter helgen. Jag tar med mig väldigt mycket därifrån!

Vad har ni fokuserat på under uppehållet?

  • Vi har såklart fokuserat på matchen mot Sirius, förberett oss för dem. Sen har många tagit chansen att åka hem till nära och kära och tanka på med ny energi.

Energi som kan komma väl till pass i morgondagens match. Matchstart 15.30 i Folkungahallen. Vi ses där! Missa inte heller LIBK Ungdom’s match i Allsvenskan som startar 13.00 i Fokungahallen, mot Kalmarsund