Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar och Marre landslagsuttagna

18 december 2020 10:08

Oskar Hovlund och Martin Karlsson finns med i den 41 (!) man stora landslagstrupp som de nya förbundskaptenerna Tomas Brottman och Niklas Nordén presenterade i går.


Att Oskar Hovlund finns med var definitivt ingen överraskning men att Martin Karlsson nu är tillbaka i landslagstruppen är både glädjande och överraskande med tanke på att det var många år sedan Marre spelade i blågult. Men ser man på Martins fina säsong så här långt och den inställning han visar i match efter match känns förbundskaptenernas uttagning både logisk och rättvis.

Linköping Innebandy gratulerar både Oskar och Martin till uttagningarna!

Så här står det vidare i förbundets pressrelease från i går:

Vi vill skapa en tydlighet för framtiden, både för laget och individerna, säger Niklas Nordén.

Gruppen på 41 (37+4) spelare betraktas som landslagsspelare. Niklas Nordén vill att spelarna redan nu får ett nytt mindset, där de vet om sin status landslagsmässigt.

Vi vill vara transparenta. Det här är ett sätt för oss att säga vilka spelare som faktiskt är landslagsspelare. Vi vill skapa en tydlighet för framtiden, både för laget och individerna som nu har möjlighet att ”försvara sin plats”, samt att det ges möjlighet att redan nu förbereda sig inför kommande mästerskap individuellt. Dessutom handlar det om att alla spelare ska få en förståelse för vår spelmetod innan vi träffas fysiskt på läger, säger Nordén.

Landslagsspelarna är alltså inte kallade till något läger. Det blir först i februari, när 20+3 spelare tas ut till en planerad samling.

Truppen och hela pressreleasen från Innebandyförbundet

Marre och Oskars Linköping möter mästarna från Falun i morgon lördag kl 18:00 i Sporthallen. Ett Falun som har inte mindre än åtta spelare med i 41-manna truppen.