Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

1-1 i matcher - Inför Kvartsfinal 3 borta mot Storvreta ikväll kl 18:30

21 mars 2023 09:55

Minst en match måste ju Linköping vinna i Uppsala om det ska bli semifinalspel, så varför inte göra det redan ikväll! Kvällens match IFU Arena blir högintressant framförallt för att se om Linköping lyckas få till det offensiva spelet som man visade upp i match 2!


Linköping stod för en i det närmaste perfekt hemmamatch i söndags där stort tålamod hos Linköpingsspelarna varvades med en fantastisk offensiv när det fanns chanser. Nu gäller det att få med sig spelet och framförallt energin in till den tredje kvartsfinalen som spelas i kväll i IFU Arena.

-Vi behöver få till bra och aggressivt försvarsspel så vi får till vårt kontringsspel och därmed skapa fler klara målchanser, är beskedet från Linköpingstränaren David Gillek inför kvällen!

Läget i laget Linköping:

Glädjande nyheter! Både Oskar Seth och Erik Oweling är tillbaka till kvällens match. Seth var sjuk i helgen och missade den andra matchen medan backen Oweling varit borta i båda matcherna. Linköping får därmed ännu fler verktyg i lådan inför match 3!

Så har kvartsfinalerna sett ut mellan lagen:

Första matchen i IFU Arena var relativt jämn spel- och chansmässigt och det var det faktum att Storvreta hade en 2-0 ledning efter två perioder och därför kunde spela mer defensivt avgjorde matchen. Match 2 blev annorlunda då Linköping istället fick ledningen och när Storvreta tvingades framåt så hittade Linköping många fler öppningar i offensiven. Så vilket lag som tar ledningen ikväll blir intressant för matchbilden.

Bortakollen Storvreta:

Storvreta åkte på sin andra förlust i Sporthallen på några veckor (grundseriematchen inräknad) när Linköping vann kvartsfinal 2 och det blir tydligt att man inte är helt komfortabla med att stöta på patrull i form av mer fysiskt spel och tryck från läktaren. Saknaden av Albin Sjögren märks givetvis och superrutinerade Mattias Samuelsson tvingades kliva av tidigt i match 2 i Sporthallen på grund av skada. Och självklart önskar coach Kohonen att få tillbaka dessa båda meriterade herrar redan ikväll…

Spaningar:

Kung Matej!!!– Mycket spring var det i Matej Jendrisaks ben senast. Ett mål och fyra assist och dessutom renhållning framför eget mål var bara några saker supertjecken hann med i kvartsfinal 2. Vår kapten är ovärderlig!

Andrafemman!Lukas Eldholm, Jendrisak och Kevin Söderling var glödheta i söndags. Kan de komma upp i samma energinivå i kväll så kan det bära långt för Linköping!

Olle!Olle Abrahamsson har kämpat med att hitta form och mål ett tag men när han hamnade i förstafemman med Palmén och Karlsson senast så lossnade det direkt. Vi får se ikväll om Oskar Seth (som var sjuk i söndags) är tillbaka i formationen eller om Olle blir kvar?

Linköpings backar! – Storvretas backar har i princip samtliga svenska A-landslagsmeriter men Linköpingsbackarna glänste betydligt mer i senaste matchen med stor pondus och bolltrygghet. Kan Emil Lögdberg, Filip Samuelsson, Josef Rypar och Oskar Hovlund fortsätta spela så här framöver kan det bära långt!

Coachduellen – Få (inga) lag har lyckats under säsongen, men Linköping har hittat nyckeln (eller kanske hela nyckelskåpet) till hur man sårar Storvretas defensivt. Men givetvis försöker Storvreta nu byta ut låset så snabbt det bara går och coachduellen mellan Gillek och Kohonen går nu in i rond 3.

Kvartsfinal 3 – Storvreta vs Linköping i kväll kl 18:30 i IFU Arena och ni följer matchen på Corren.se eller SportExpressen