Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 1 match
Söndag
12 Sep 1 match
Onsdag
15 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match

Martin Marre Karlsson förlänger med Linköping Innebandy

17 mars 2021 11:23

Martin Karlsson förlänger sitt kontrakt med Linköping Innebandy precis när slutspelet drag i gång. Martin har producerat över 400 SSL-poäng under elva säsonger i högstaligan och har spelat för klubben sedan 2004(!) Så att Marre nu skriver på ett nytt kontrakt på två år är självklart fantastiska nyheter.


Marre Karlsson är en institution i Linköping Innebandy. Han var en stjärna redan när klubben gick upp till Superligan 2010 och har därefter levererat på en konstant hög nivå säsong efter säsong när andra spelare kommit och gått. Denna säsong har dessutom inneburit en ny skjuts i karriären med 30 mål i grundserien (vilket är personligt rekord) och dessutom blev han uttagen till landslagstruppen efter flera års frånvaro.

  Hur har tankarna gått  - fanns andra alternativ? Tänker om det kanske kom nya lockrop från Warberg nu när de fått ny tränare?

-Nej, jag hade absolut inga tankar på att lämna och Sportchef Fredriksson sa att jag inte hade något annat val än att skriva på, ha ha. Jag fick ett SMS från ett av topplagen i SSL om jag var sugen på ett äventyr men det skulle ju i så fall skett för många år sedan. Och att skriva på för ett lag som jag inte ens vet spelar i SSL eller allsvenskan nästa säsong vore ju heller inte aktuellt.

Du har pysslat med Innebandy på toppnivå länge – du tvekade aldrig att fortsätta?

-Det var faktiskt familjen och sambon som fick avgöra denna gång innan jag skrev på nytt kontrakt. Vi är fyra i familjen nu och de har högst prioritet.  Jag vet ju att det är tufft hemma när jag är i väg på träningar och matcher så allt detta måste fungera. Jag är ju glad att vi nu är eniga om att det funkar för jag tycker fortfarande det är riktigt kul med innebandyn och träffa lagkompisarna i princip varje dag och dessutom anser jag att jag har mer att ge på toppnivå ännu.

Den här säsongen gått riktigt bra för din del - förklaringar

-Det tydligaste är nog att jag inte haft någon direkt dipp under säsongen. Det kan ha varit någon match där jag inte kommit upp i nivå men annars har det både spel och poängmässigt gått bra under hela grundserien för min del. Sedan att det gått bra hänger ihop med den roll jag haft, det förtroende jag fått och att jag trivts bra under säsongen skulle jag säga.

Landslagsuttagningen denna säsong – var det en sporre du behövde?

-Så är det absolut. Jag har alltid haft som ett mål med min innebandykarriär att få vara med och vinna ett VM guld med Sverige så när man känner att det finns en rimlig chans så gör det att man sliter ännu hårdare, så är det.

Är ett SM-guld med Linköping också något som driver dig att fortsätta?

-Ja, med två SM-silver så är det ju givetvis ett guld som saknas och något jag strävar efter. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag skulle flytta till en annan klubb för att sedan se Linköping ta ett SM-guld utan mig. Så klubbhjärtat finns definitivt där som den viktigaste faktorn.

Vad krävs av dig, laget och föreningen om det skall lyckas knipa ett guld?

-Som jag ser det så handlar det om att framöver kunna behålla spelare som kommit fram i klubben. Tobbe Gustafsson och Gustav Fritzell är väl de bästa exemplen på spelare som formats i klubben under flera säsonger för att sedan lämna när de är som allra bäst. Sen är vi en stor förening med många unga duktiga spelare så mycket handlar ju också om hur vi tar hand om dem och kan bygga på våra egna spelare i större utsträckning. Men för att vinna ett SM-guld så handlare ju mycket om hur laget formas och hur kemin är i gruppen just den säsongen.

Kvartsfinalspel mot Kalmarsund med start i morgon – vad säger du om det?

-Det ska bli riktigt kul även om det självklart är väldigt synd att dessa matcher inte avgörs inför fulla läktare. Vi slår ur underläge om man tittar på inbördes möten och tabellplaceringen och det passar oss riktigt bra. Jag tror definitivt vi kan störa dem.

Vad måste ni få till i kvartsfinalerna?

-Vi måste få bättre koll på deras spel än när vi mötts tidigare denna säsong. Då har de fått gå ifrån målmässigt tidigt i matcherna och sedan har de fått matchbilden dit de velat. Vi är stora och starka och måste göra det betydligt mer jobbigt och otrevligt för dem och slutspel är ju definitivt något annat än grundserien. Vi har fina minnen från tidigare slutspel där vi blivit valda av lag som slutat högt upp i tabellen som vi sedan slagit ut.

Så du tror ni kan slå ut Kalmarsund?

-Absolut är det så!