Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Blom briljerade när Linköping tog tredje raka vinsten

29 oktober 2020 09:10

Linköpings SSL herrar är inne i ett stim. I kväll kom tredje raka vinsten när Team Thorengruppen besegrades i Umeå med 5-8 (0-2, 2-2, 1-6). Men det var först i tredje perioden Linköping varvade upp samtidigt som målvakt Andreas Blom stängde igen.


Linköping har just nu fin form och gott självförtroende. Det visade bortamatchen i Umeå mot Thorengruppen där Linköping trots mediokert spel i två perioder visade styrka och klass i den avslutande perioden och tog en ny trepoängare. Därmed hänger man på i toppskiktet av Superligan.

Svag inledning

Första perioden i Umeå Energi Arena var verkligen ingen höjdare med Linköpings ögon sett. Perioden höll lågt tempo och hemmalaget lyckades få dit två mål sedan Linköpingsförsvaret inte lyckats få bort bollen från eget mål.

Olli spräckte nollan

Även andra perioden började segt och TTG utökade dessutom ledningen till 3-0 innan Linköpingsbacken Olli Laine lyckades spräcka målnollan med en offensiv raid. Simon Palmén reducerade ytterligare (pass från en av planens bästa spelare Oskar Hovlund) men TTG fick ändå sista ordet i perioden och hade därmed fortsatt ett tvåmålsförsprång inför tredje (4-2).

Känzig x 2 och Marre x 3 gav Linköping ledningen

Matej Jendrisak inledde tredje med att från nära håll peta in 4-3. Mitt i perioden tog dock TTG tillbaka tvåmålsförsprånget efter slarv i ett uppspel och med tio minuter kvar såg det tjurigt ut för Linköping... Men då kom en urladdning. Hovlund gjorde 5-4 (Martin Karlsson stod för tre raka assist i detta skede av matchen) och sedan gjorde det schweiziske nyförvärvet Deny Känzig både 5-5 och 5-6 trots att Thorengruppen försökt stoppa Linköping med en time-out. Linköping var för första gången i ledningen.

Blom höll tätt i 3 mot 5 vilket avgjorde

Strax efter 5-6 målet blev Oskar Hovlund utvisad och dessutom tränare David Gillek för snack och Linköping fick spela 3 mot 5 i två minuter. Men nu klev målvakt Andreas Blom definitivt in i handlingarna och med flera otroliga räddningar såg han tillsammans med tre vilt slitande utespelare till att Linköping fixade dubbelutvisningen. Efter det kunde Linköping punktera matchen med både 5-7 (Palmén) och 5-8 Martin Karlsson (vilket också var fjärde poängen för kvällen från Marres Fatpipe klubba).

Vreta inför 300 är nästa utmaning

Linköping har därmed tre raka vinster och har definitivt häng på toppen i tabellen. Nästa match bjuder dock på en helt annan utmaning då Storvreta kommer till Sporthallen på söndag. Då kommer det att finnas 300 på läktaren och för att vara säker på att få se denna match live köper man ett säsongskort