Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match

Josef Rypar klar för Linköping

17 maj 2020 16:08

Landslagsbacken Josef Rypar är klar för Linköping Innebandy. Den tjeckiske VM spelaren kommer från 1. SC Vitkovice och blir givetvis en fin ersättare för Ondrej Nemecek som nyligen lämnade klubben.


Linköping byter därmed en tjeckisk landslagsback mot en annan. Josef Rypar är precis som Nemecek högerfattad men 26-årige Rypar är några år äldre än landslagskollegena. Rypar spelade i det tjeckiska VM laget under senaste VM och är högaktuell att representera sitt land även i VM i Finland i december. Linköping välkomnar Josef och vi kollar lite hur läget är nu när allt är klart för en flytt till Sverige och Linköping.  

Hur är din känsla nu när en flytt till Linköping är klar?

-Det känns jättebra att nu komma till Linköping som ser ut att gå mot en fin framtid de kommande säsongerna. Andra halvan av säsongen bevisade laget dessutom att man är en värdig konkurrent till de allra bästa lagen i ligan och en finalplats hade säkert inte varit omöjlig.
 

Hur mycket känner du till om klubben och vad har du för förväntningar?

-Jag har varit ett Linköpingfan sedan Matej Jendrisak gick till klubben. Senare spelade även Milan Tomasik i laget och nu de senaste åren även Ondrej Nemecek som är en exceptionellt skicklig spelare. Så jag har bra koll på klubben och laget. Hela laget består av mycket duktiga spelare och mina förväntningar nu när jag skrivit på för klubben är inte annat än höga. Jag är van från Tjeckien att slåss om de högsta placeringarna i tabellen och i slutspel och det är mina förväntningar även i Linköpingströjan.  

Så när får vi se dig i Linköping för att träffa spelartruppen?

-På grund av rådande läge i Tjeckien, Sverige och hela världen så är vi överens om att jag flyttar till Linköping i augusti för att börja träna med laget.

Tack så mycket och stort lycka till i Linköping!

-Vi har sökt efter en back att förstärka truppen med och nu är vi jättenöjda att vi lyckats få hit Josef som har meriter av VM spel och att vara med och slåss i toppen av tabellen i Tjeckien, kommenterar Linköpings Sportchef Johan Fredriksson nyförvärvet.  

Josef ”Pepa” Rypar

  • Ålder: 26
  • Längd: 187 cm
  • Position: Back (högerfattad) men ibland forward i landslaget.
  • Landskamper: 34 A-kamper för Tjeckien
  • VM spel: 2018 - 6 poäng (4+2)
  • Kommer från: 1. SC Vitkovice
  • Moderklubb: FbC Orel Hranice