Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Josef Rypar klar för Linköping

17 maj 2020 16:08

Landslagsbacken Josef Rypar är klar för Linköping Innebandy. Den tjeckiske VM spelaren kommer från 1. SC Vitkovice och blir givetvis en fin ersättare för Ondrej Nemecek som nyligen lämnade klubben.


Linköping byter därmed en tjeckisk landslagsback mot en annan. Josef Rypar är precis som Nemecek högerfattad men 26-årige Rypar är några år äldre än landslagskollegena. Rypar spelade i det tjeckiska VM laget under senaste VM och är högaktuell att representera sitt land även i VM i Finland i december. Linköping välkomnar Josef och vi kollar lite hur läget är nu när allt är klart för en flytt till Sverige och Linköping.  

Hur är din känsla nu när en flytt till Linköping är klar?

-Det känns jättebra att nu komma till Linköping som ser ut att gå mot en fin framtid de kommande säsongerna. Andra halvan av säsongen bevisade laget dessutom att man är en värdig konkurrent till de allra bästa lagen i ligan och en finalplats hade säkert inte varit omöjlig.
 

Hur mycket känner du till om klubben och vad har du för förväntningar?

-Jag har varit ett Linköpingfan sedan Matej Jendrisak gick till klubben. Senare spelade även Milan Tomasik i laget och nu de senaste åren även Ondrej Nemecek som är en exceptionellt skicklig spelare. Så jag har bra koll på klubben och laget. Hela laget består av mycket duktiga spelare och mina förväntningar nu när jag skrivit på för klubben är inte annat än höga. Jag är van från Tjeckien att slåss om de högsta placeringarna i tabellen och i slutspel och det är mina förväntningar även i Linköpingströjan.  

Så när får vi se dig i Linköping för att träffa spelartruppen?

-På grund av rådande läge i Tjeckien, Sverige och hela världen så är vi överens om att jag flyttar till Linköping i augusti för att börja träna med laget.

Tack så mycket och stort lycka till i Linköping!

-Vi har sökt efter en back att förstärka truppen med och nu är vi jättenöjda att vi lyckats få hit Josef som har meriter av VM spel och att vara med och slåss i toppen av tabellen i Tjeckien, kommenterar Linköpings Sportchef Johan Fredriksson nyförvärvet.  

Josef ”Pepa” Rypar

  • Ålder: 26
  • Längd: 187 cm
  • Position: Back (högerfattad) men ibland forward i landslaget.
  • Landskamper: 34 A-kamper för Tjeckien
  • VM spel: 2018 - 6 poäng (4+2)
  • Kommer från: 1. SC Vitkovice
  • Moderklubb: FbC Orel Hranice