Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Hagberg klar för Linköping Innebandy

8 augusti 2019 11:16

Oskar Hagberg är Linköpings senaste förvärv. Stockholmaren Hagberg kommer från allsvenskt spel som en ledande spelare för AIK där han också spelat flera år i Superligan. Närmare 100 poäng har det totalt blivit i AIK-tröjan de senaste tre säsongerna för den tuffe forwarden som nu lämnar 08-området för första gången.


-Vi är mycket nöjda med att få in Oskar i laget. Vi var för tama i slutspelet och med Oskar får vi in lite fysik samtidigt som han har ett bra skott från kanten som brukar resultera i en hel del poäng, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant.

Välkommen till Linköping Oskar och hur är känslan när kontraktet precis skrivits under?

-Tackar och det känns jättebra! Det är en spännande utmaning på flera sätt och nu vill jag bara komma i gång och lira!

Vad fick dig att ta steget från AIK till Linköping?

-Linköping har visat ett stort intresse för mig och lagt fram ett bra förslag. Sen är ju drivet att få spela i Superligan också viktigt för mig. Dessutom blir det ju nu i ett lag som kan utmana på allvar om det översta platserna i tabellen. Så det är flera saker som avgjort till Linköpings fördel.

Du har AIK som moderklubb och har alltid spelat i Stockholmsklubbar – hur blir det att lämna 08-området för första gången?

-Det är ju såklart spännande och utmanande både på och utanför planen. Men jag tror mest det är nyttigt för mig och jag har ju vissa rötter här i Östergötland så helt främmande är det inte för mig.

Du har ju mött Linköping många gånger genom åren – vad anser du att Linköping står för?

-Stora och starka med mycket kraft. Det har alltid varit kul att möta Linköping och med AIK har vi ändå haft hyfsade resultat mot Linköping genom åren.

Vad vill du främst bidra med i Linköpingströjan?

-Förhoppningsvis kan jag komma in och leverera en del poäng även för Linköping. Jag har lyckats producera tidigare säsonger och nu får jag alla förutsättningar att ytterliagre utveckla mig i Linköping. Utöver det så hoppas jag min tyngd och styrka ska kunna hjälpa Linköping när matcher står och väger.

Tack för snacket och stort lycka till!

Oskar Hagberg

  • Ålder: 26 (född 1993)

  • Moderklubb: AIK (några utflykter till Järfälla genom åren)

  • Poäng: 99 (59 mål och 40 assist) i Superligan och Allsvenskan med AIK de senaste tre säsongerna.

  • Längd & vikt: 190 cm och 93 kg