Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Slutspelsavgörandet: Inför FCH i dag kl 15:00

13 mars 2021 08:21

Slutspelslaget Linköping? I eftermiddag väntar den viktigaste matchen denna säsong då en hemmavinst mot Helsingborg i Superligans sista omgång betyder att kvartsfinalplatsen är säkrad. Fixar laget det så skulle det betyda tionde slutspelet på elva säsonger för Linköping i SSL.


Åttondeplacerade Linköping har stått för en säsong med en hög högsta nivå men samtidigt några rejäla dippar som gör att laget nu får strida ända in på mållinjen för att nå slutspel. Men laget har allt i egna händer och ser Linköping "bara" till att vinna i eftermiddag antingen under ordinarie tid eller efter förlängning kan inte jagande Pixbo ta sig förbi. Och lyckas inte Pixbo besegra Kalmarsund i sista matchen är Linköping kvartsfinalklara även vid förlust mot FCH.

Läget i laget:

Matej Jendrisak har saknats under en längre tid p.g.a. skada men nu har Matej tränat i veckan och en comeback för den superviktige centern är nu mycket nära.

-Vi får se, Matej ska testa i dag så får vi se om han är spelklar redan i dag Helsingborg, säger tränare David Gillek.

Även schweizaren Deny Känzig är ett osäkert kort mot FCH. Men precis som Jendrisak testas Känzig på matchdagen i hopp om att han kan spela den viktiga matchen.

Bortakollen Helsingborg:

Skåningarna under ledning av tränaren Niklas Pålsson har gjort en stark säsong. FCH gick inte in till denna säsong som ett givet slutspelslag men har stått för en jämn grundserie där man sällan fallit igenom utan oftast hängt med bra målmässigt även mot topplagen och laget har heller inte haft någon tydlig formsvacka under säsongens gång. Linköpingsbekante Max Wahlgren (Max lämnade ju Linköping för FCH under förra säsongen) är lagets bäste poängplockare med 53 poäng men 21-årige Linus Malmströms 42 poäng är också värt att notera av en spelare som förra säsongen spelade i allsvenskan med Åstorp/Kvidinge.

Inbördes möten:

Helsingborg leder inbördes möten statistiken med knappa 15-14 i matchvinster, så där är det jämnt. Även bortamötet var jämnt och då säkrade nämnde Matej Jendrisak en Linköpingsvinst först efter straffar.

Tre snackisar:

Konspirationsteorin - Båda lagen får spela slutspel om matchen slutar oavgjort och att sedan Linköping vinner efter förlängning. Det skulle betyda att en Pixbovinst mot Kalmarsund är betydelselös. -Det finns inte på kartan. Vi går för vinst under full tid, säger Linköpingstränaren David Gillek som svar på denna teori.

Marre vs Fält- Hur många gånger har vi fått se denna duo ”rulla runt” intrasslade på ett innebandygolv genom åren? Gissningsvis ger inte en dubbelutvisning på dessa två rutinerade herrar i dagens match speciellt högt odds hos spelbolagen. Detta trots att Martin Karlsson knappt varit utvisad denna säsong (4 minuter totalt...).

Jokern Matej - Alla förstår skillnaden om Matej Jendrisak finns med eller saknas i dagens match och även senare när det vankas slutspel. Det kan vara skillnaden för Linköping så håll alla tummar att Matej kan lira.  

Dagens matchvärd är: Corren   Linköping vs Helsingborg i dag kl 15:00 i Linköpings Sporthall och ni ser matchen på corren.se eller SportExpressenplay.se.