Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Helsingborg borta i eftermiddag kl 15:00

29 januari 2023 09:15

Bortamöte med FC Helsingborg och Linköping vill gärna ha revansch efter hemmaförlusten mot skåningarna då inte Linköping kom upp i rätt nivå. Assisterande tränaren Martin Laakso vet vad som behövs i eftermiddag:


-Vi behöver fortsatt vara noggranna med boll och aktiva i försvaret. När vi är aktiva försvaret så blir också vår offensiv bättre. Detta är något vi varit bra på de senaste matcherna och som kanske saknades stundtals senast vi mötte Helsingborg, säger Laakso.

Linköping halkade ned till åttonde och sista slutspelsplatsen när Mullsjö vann under lördagen så just nu ligger givetvis mest fokus på att ta mer poäng och så snabbt som möjligt säkra en slutspelsplats.

Läget i laget Linköping:

Viktige slitvargen Jesper Alm saknas och så även långtidsskadade Jonathan Hallin. Annars åker Linköping till Helsingborg med komplett trupp enligt Laakso.

Förra mötet:

När lagen möttes i höstas i Sporthallen var Linköping inne i sin svacka och det var FCH som vann med 7-4. Linköping hade ledningen med 3-1 i första perioden och det stod även 4-4 i tredje perioden innan Helsingborg rann ifrån. Martin Karlsson blev tremålsskytt i den matchen men än värre var FCH:s Fredi Petersson som satte fyra mål i Sporthallen.

Motståndarkollen FCH:

Även om det spelmässigt går bra för Helsingborg så handlar de mesta rubrikerna runt laget just nu om klubbens (dåliga) ekonomi där spelare ryktas lämna (kanske redan under säsongen?), elitlicensen är i fara och löneutbetalningar ställts in. Kanske löser man detta och om man istället fokuserar på det som händer på planen så ligger FCH just nu på en stabil slutspelsplats (som 5:a). Offensiven är det absolut inget fel på med många rutinerade poängspelare där Max Wahlgren just nu är poängbäst i laget. Backarna kanske inte sticker ut lika mycket namnmässigt men med Edling som sista utpost brukar det funka.

Helsingborg vs Linköping kl. 15:00 i Helsingborg Arena (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen)