Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Dalen borta idag kl 17:00 – sista innan VM

23 oktober 2022 09:23

Linköping möter idag Dalen borta i Umeå och det är sista framträdandet innan ett nästan en månad långt uppehåll för VM-spel tar vid. Linköping är inne i en liten svacka och en vinst mot Dalen vore givetvis önskvärd.


-Som läget är just nu så är det bara tre poäng jag vill ha med mig. Hur vi än spelar så handlar det enbart om att vinna matchen, kommenterar Linköpingstränaren David Gillek på vad han vill ha med sig från Umeå i dag samt in till det stundande VM-uppehållet.

Läget i laget Linköping:

I Linköping som föll mot Nykvarn hemma i veckan och därmed slog ut i Svenska Cupen saknas William Almlöf allt jämnt samt att Jesper Alm som också saknades senaste är tveksam till att spela i Umeå idag. Tänker då Gillek ändra på något jämfört med Nykvarnmatchen senast? -Nej, det blir inga större förändringar jämfört med senaste matchen, säger Linköpingscoachen.

Motståndarkollen Dalen:

Dalen har under senaste säsongerna haft en enorm spelaromsättning och likadant var det inför denna säsong där dessutom spelarna på inkontoto hade mindre rutin än de som lämnade (målvakten Måns Parsjö var kanske det tyngsta tappet). Men efter avancemang i Svenska Cupen i veckan i heta derbyt mot Team Thorengruppen samt vinster i ”rätt” matcher i SSL (Hagunda och JIK) så är Dalen som vanligt ett lag man aldrig skall räkna bort. Laget har främst gjort sig kända som ett kollektiv (likt Linköping) men skall några spelare lyftas så är det åldermannen Ketil Kronberg och duktige Alexander Hedlund som är oerhört viktiga för norrlänningarna denna säsong.

Dalen vs Linköping kl. 17:00 i Umeå Energi Arena (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen)