Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 1 match
Onsdag
09 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match

Oskar Hovlund skriver långtidskontrakt med Linköping

12 november 2018 19:21
SSLherr

En av Svensk innebandys största framtidsnamn har valt att skriva ett långtidskontrakt med Linköping Innebandy. Oskar Hovlund som debuterade i det svenska landslaget redan som 19-åring blir därmed en av de allra viktigaste byggstenarna i Linköpings storsatsning mot framtida SM-guld.


Du hade ett år kvar på ditt kontrakt men väljer nu att skriva på ett långtidskontrakt – ditt hjärta finns i Linköping!

-Jag trivs jättebra i Linköping och ser fram mot att få en större och större roll i laget och här vill jag spela många år framöver, säger Oskar om att han nu väljer spel i Linköping för en längre framtid

Linköpings manager och tränare Johan Astbrant är självklart också nöjd med att backstjärnan nu är fredad från andra hugade spekulanter. -Oskar har egenskaper som få spelare besitter och är närmast en komplett back. Hans speed kan nästan inga matcha och han kan utnyttja farten på bästa sätt.

Hur ser du på lagbygget ni har nu och den framtida satsningen?

-Vi har ju några äldre som Kakan (Anton Karlsson), Marre (Martin Karlsson) och brorsan (Martin Hovlund) som ju inte kommer att spela kvar för alltid, så en förändring kommer det att bli och jag är beredd att at en större ansvar och en ledarroll i laget framöver. Vi är ju fler unga spelare som Seth (Oskar) och Adam (Zetterström) som kommer behöva kliva fram ytterligare de närmaste säsongerna.

Din egen säsong – hur kan du sammanfatta den?

-Jag tycker både jag och laget började svagt men sen har jag spelat upp mig rejält och nu senast mot Storvreta gjorde vi två bra perioder och idag visade vi styrak i vinsten mot Pixbo.

Många ser dig som en komplett back – men vilka delar i ditt spel känner du att du vill utveckla ytterligare?

-För mig handlar det framförallt om att ta en större roll på planen och i laget. Annars är jag en back som vill spela med mycket fart och det krävs då jag ser det som framtidens sätt att spela innebandy.

VM står för dörren och jag vet att du fortsatt finns med i spekulationerna om en plats i VM truppen – vad är dina tankar runt det?

-Det är jätteroligt att jag finns med i diskussionerna och att jag redan fått känna på landslagsspel, det visar att det jag gör uppskattas. Men det finns extremt många duktiga innebandyspelare jag konkurrerar med även om landslagsspel alltid kommer vara en drivkraft och dröm.

Oavsett om det blir VM spel eller ej denna gång så gissar jag att du ser din framtid i ett svenskt landslag.

-Blir det inte VM-spel nu har jag många år framför mig att få spela ett VM. Nu har jag haft fullt fokus på klubblaget och går det bra i Linköping så finns chansen många år framöver.

Hur ser du på Linköpings chanser att ta hem ett guld redan denna säsong?

-Spelar vi på topp som vi gjorde bland annat mot Dalen för några matcher sedna så finns absolut chansen reden detta år. Jag anser att vi är så pass bra att vi kan ta oss hela vägen.

Framtiden ser väldigt ljus ut med massor av talang i laget och även en hel del underifrån i de yngre leden – ser du Linköping som en kommande maktfaktor i svensk innebandy?

-Ja, Linköping kommer finnas med under lång framtid i toppen. Det kommer massor av bra spelare underifrån både i division 1 laget och juniorlaget. Filip Samuelsson som är 00:a har redan tagit klivet till SSL och en spelare som "Lögga" (Emil Lögdberg) född 2001 har också alla möjligheter att spela i Superligan inom kort. Så det finns mycket talang i de egna leden.

-Att Oskar väljer att stanna hos oss under en längre tid visar att han trivs och ser sin utveckling till toppen i Linköping, säger Johan Astbrant.

-Jag som tränare är fantastiskt nöjd med påskriften och jag tror att jag talar för alla som ser Oskar dagligen och även publiken som får se honom match efter match,avslutar Astbrant hyllningen till sin backadept.