Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Robin Laakso – nu med ännu fler bollar i luften

17 augusti 2018 13:52
SSL herr

Robin Laakso som i kväll vaktar målet mot EräViikingit gör sin femte säsong i Linköping och givetvis har det varit fullt upp genom åren. Men under sommaren har det blivit en än större utmaning för keepern att kombinera elitidrott, heltidsjobb och familjelivet då familjen fick tvillingar. Men det kanske fixar sig lätt för någon som är van med många bollar i luften?


Robin kom till Linköping från allsvenska Lillån inför säsongen 2014/2015 och under de första säsongerna i klubben var det en fight med Linköpingsikonen Henrik ”Bea” Qvist om att få vakta buren. Förra säsongen och även denna är det i stället Jonas Gustavsson och Laakso som strider om målvaktsplatsen.

Robin som är en ambitiös och målmedveten målvakt har liksom de flesta andra SSL-spelare en utmaning att kombinera arbetslivet med elitsatsningen. Utöver träningar och matcher i princip varje kväll så är det en civilkarriär där Robin jobbar med IT och informationssäkerhet åt Sparbankssfären. Som inte det var nog så har han även hunnit med att vara instruktör för unga målvakter på olika läger och varit inblandad i Linköpings Innebandys hemsideupplägg. Men nu har det adderats ytterligare ett spännande uppdrag - som pappa till tvillingarna Tilde och Freja.

Först av allt grattis till de nya familjemedlemmarna! - och hur är läget!

-Tack så mycket. Allt är bara bra med familjen men självklart är det en jäkla omställning nu när allt annat man gjort innan fått lägre prioritet. Men jag och min fru Malin har haft förmånen att få vara lediga tillsammans så här långt vilket har hjälpt oss.

Som det verkat har du redan haft en full kalender, hur går det i hop sig nu då?

-Ja, så är det. Det går inte att sticka under stolen med att alla vi som har barn i laget kan pyssla med innebandy på elitnivå för att vi har förstående fruar och flickvänner. De får stundtals dra ett hästlass på hemmaplan, så jag vill absolut ge cred till Malin och alla de andra mammorna i laget för utan dem hade det inte gått ihop sig!

Ser du några paralleller med målvaktsrollen och tvillingpapparollen?

-Man släcker bränder i båda rollerna! Sen är det väl också så att jag som är lite äldre och har relativt många säsonger i klubben försöker vara lite av en pappa. Nu är det ju inte spädbarn i laget men ibland behöver man hålla lite koll på dem, ha ha.

Du har över 150 SSL-matcher och detta blir din din femte säsong i klubben – hur ser du på den kommande säsongen för personlig del?

-Jag tycker man kan dela in min tid i klubben i två delar. De första tre åren var en separat resa med finalerna och allt. Sen har vi en ny era som vi påbörjade förra säsongen där vi startade om i vårt sätt att spela och agera. Vi tog redan förra säsongen större steg än vad någon trodde med tanke på de stora förändringarna. Därför blir den här säsongen väldigt spännande när vi dessutom fått in spelare som Max (Wahlgren), Palmén (Simon), Ondrej (Nemecek) och fler intressanta spelare i laget.

Målvakter är lite som vin och blir oftast bättre med stigande ålder – men vad finns det kvar att utveckla i ditt målvaktsspel?

-Nu är jag ju inte lastgammal precis, men trots allt handlar mycket om att vara noggrann när det kommer till förberedelser såsom kost och sömn för att få samma utväxling som tidigare. Sen vill jag ses som en ledande spelare i laget och då agera som en förebild, så mycket handlar om hur man agerar utanför planen för att utvecklas.

Ni har hunnit med ett antal träningsmatcher redan och ni har fått in några riktigt spännande spelare i truppen – hur långt kan det räcka?

-Hur långt som helst anser jag. Det är inte så att vi slogs om slutspelsplatserna förra säsongen utan vi var i semifinal så steget att gå hela vägen är inte långt för oss med tanke på det lag vi har. Jag och alla andra i laget vill vinna varenda match vi spelar så målet kan inte vara något annat än SM-guld.

Ni är i Finland på läger och i kväll väntar EräViikingit och på söndag Westend Indians – vad kan vi tro om dessa båda matcher?

-Hela Finlandsresan fungerar som teambuilding vilket är suveränt för oss och ser man till matcherna så blir detta vårt första stora utmaning. Vi har nog haft det lite för bekvämt i de träningsmatcher vi spelat så här långt så det ska bli riktigt kul att det drar i gång på riktigt nu!

Robin Laakso

  • Född: 1989
  • Meriter: Dubbla SM-silver med Linköping och över 150 SSL-matcher för klubben.
  • Moderklubb: Köpings IBF

Kvällens match mot EräViikingit startar 17:30 svensk tid.