Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Karlstad hemma idag kl 16:00 - upp på topp fyra?

15 oktober 2023 10:10

Linköping ångar på och har nu tre vinster på de fyra första SSL-matcherna och ny vinst idag betyder en topp-4 plats i tabellen. Det är nykomlingen Karlstad som kommer till Sporthallen och Linköping är favoriter även om säkert blir en tightare och klart mer fysisk match än senast mot Hagunda.


-Viktigast för oss i morgon när vi möter Karlstad blir att stänga ner deras offensiva spets, säger Linköpingstränaren David Gillek om vad han tror blir framgångsreceptet.

Det är svårt att klaga på Linköpings säsongsinledning med tre vinster och åtta inspelade poäng efter fyra omgångar. Dagens motståndare Karlstad gjorde en stark entré i SSL med en storseger mot Helsingborg i premiären så Linköping är onekligen förvarnade att värmlänningarna inte tänker bli något strykgäng när man är tillbaka i finrummet.

Läget i laget:

Truppläget är förbättrat jämfört med senast där nu endast Jesper Alm saknas och att därmed skicklige backen Filip Samuelsson åter är tillgänglig för spel.

Simon Palmén är ju normalt Linköpings poängstarkaste spelare och därför har säsongsinledningen för Palméns del inneburit ovanligt få poäng. Men mot Hagunda varvade Örebrosonen upp med fem poäng på ett bräde (2+3)… Även klubblegenden Martin Karlsson visade poängform med två mål och två assist i förra matchen. Men de två vassaste målskyttarna så här långt är ändå Oskar Seth med 8 mål och Kevin Söderling som fixat 6 mål.

Inbördes möten:

Nu var det några år sedan Karlstad var uppe i SSL och tidigare har det främst varit bröderna Colling man ska hålla koll på. Linköping har dock trivts bra mot värmlänningarna genom åren och har 7-2 i inbördes möten i Superligan.

Bortakollen Karlstad:

Karlstad är alltså tillbaka i SSL efter några år i allsvenskan. Man tog steget upp till Superligan efter att ”svept” Visby med 3-0 i slutkvalet tack vare ett rakt och fysiskt spel. Inledningen på SSL-säsongen var också överraskande bra när man först slog Helsingborg i premiären och sedan kryssade borta mot Hagunda. Men detta ser ju också ut att vara de svagaste lagen i årets SSL och i mötena med mer topptippade Pixbo och Växjö har Karlstad haft svårare att hävda sig. Offensiva trion Anton Westlund (tidigare i Mullsjö), Simon Sjögren och Johan Palmqvist har tillsammans hunnit producera 23 poäng på fyra matcher så denna trio måste Linköping hålla koll på.

Tre punkter inför matchen:

  • Bredden!!! - Mot Hagunda senast spreds poängen ut på hela elva olika spelare vilket visar att Linköping har rejäl bredd i truppen!

  • Brottningsmatch?!? - En som gissar att det kommer att bli en hel del grekisk-romerskt i dagens match var Kim Ganevik i innebandypodden PMD – får han rätt när dessa två fysiskt maffiga lag möts?

  • Hockeytänket!?! – Får vi lite LHC-FBK vibbar i dagens match? Omöjligt är det väl inte då Karlstadtränare Peter Nordström har sin bakgrund inom hockeyn (över 500 SHL matcher) och lite intressant är det att se vad av hockeytänket som överförts till innebandyn? Dumpa puck (boll), lägga mycket puckar (bollar) mot mål och åka mycket skridskor (springa mycket) är ingredienser som ofta dyker upp i spelarintervjuer inom hockeyn och kanske då även i innebandyn?

Linköping vs Karlstad idag kl 16:00 Linköpings Sporthall

Matchvärd är Nordic Wellness