Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match

Simon Palmén förlänger med Linköping Innebandy

5 maj 2020 09:11

Simon Palmén är en av Superligans absolut bästa spelare och har siktet inställt på en VM plats i december. Senaste säsongen gjorde centern dessutom flest poäng för sitt Linköping och därför är vi väldigt glada att Simon nu förlänger sitt kontrakt med klubben!


Landslagscentern Simon Palmén har nu spelat två säsonger i Linköping och det har varit en riktig succé i klubben. Första säsongen i Linköping blev det mäktiga 52 poäng från den avige centerns klubba och denna säsong hann Palmén med 43 poäng innan säsongen tog slut för tidigt. Tittar man på jämnhet så finns det få spelare i SSL som kan uppvisa samma höga nivå som Simon i match efter match. Simons SSL statistik är imponerande med ett poängsnitt på 46 poäng per säsong under sina sju säsonger med Linköping, Örebro, Falun och Warberg, något ytterst få spelare kan uppvisa.

Jättekul att du bli kvar i klubben – vad säger du själv nu när kontraktet är påskrivet?

-Att förlänga mitt kontrakt med Linköping har hela tiden varit huvudspåret så att det dragit ut lite på tiden har inte handlat om att jag tittat efter något annat utan mer att vissa saker bara skulle falla på plats och att jag själv inte stressat på. Tanken har hela tiden varit att kontraktet skulle vara klart tills vi drar i gång försäsongen och det fixade vi ju.

Du har funderat lite runt det praktiska med familjesituationen och sedan om Linköping skulle få ett tillräckligt slagkraftigt lag – är dessa saker OK nu med andra ord?

-Pendlingen från Örebro och de personliga bitarna är alltid ett pussel och något vi nu är inställd på att lösa. Vad det gäller lagbygget så vill jag spela i ett riktigt slagkraftigt lag och nu när vi har stärkt upp med spelare på rätt positioner så det känns väldigt positivt inför kommande säsong.

Truppen har ju vässats bland annat med två schweiziska toppspelare – vad säger du om lagets Silly Season?

-Nicola Bischofberger spelade jag tillsammans med i Falun när vi tog SM-guld och det är en riktigt bra offensiv back med ett vasst skott. Deny Känzig har jag mött i landslagssammanhang innan och det är en duktig forward helt klart. Så truppen ser som sagt bra ut inför nästa säsong tycker jag.

Vad säger du om er insats under säsongen som nyss avslutades?

-Det var synd att det blev som det blev speciellt med tanke på den form vi hade och att saker och ting i vårt spel hade fallit på plats i slutet av serien. Sen att det tog slut när det roliga skulle dra i gång det kändes jäkligt tråkigt.

Så du tror att ni hade knäckt Vreta i en kvartsfinalserie?

-Vi var ju inte favoriter men som sagt vi hade en jättebra form inför kvartsfinalspelet och jag tror absolut att vi kunnat störa Storvreta. Vi slog dem hemma och känslan var att vi haft dem i gungning i flera matcher så när de valde oss kände vi att vi hade en bra chans.

Det är VM i år och du bör rimligtvis ligga väldigt bra till för en plats i landslaget – hur tänker du själv runt landslag och VM-spel i Finland i december?

-Det är klart att VM är ett stort mål för mig denna säsong. Förra säsongen testades en del spelare i landslaget men jag tror att jag har en bra chans att komma med i landslaget denna säsong när det är VM. Förra VM gick helt Ok för min del och jag lärde mig mycket den gången, men jag tror också att det är lättare att prestera bra om man får spela fler VM turneringar.

I kväll drar försäsongen i gång – hur är känslan att få sparka igång igen?

-Det känns bara bra att det drar i gång igen och känslan är att det finns revanschlust i hela gruppen när förra säsongen tog slut som den gjorde. Vi hade mycket bra på gång i slutet av förra säsongen och jag tror att vi kommer bli ännu bättre kommande säsong.

Simon Palmén

  • Ålder: 27 år (född 1993)
  • Stats Linköping: 2 säsonger och 95 poäng
  • SSL meriter: 324 poäng under sju säsonger med Linköping, Örebro, Falun och Warberg. SM guld med Falun 2017
  • Landslagsmeriter: 20 A-landskamper, 19 poäng och 1 VM med Sverige.
  • Moderklubb: Lillån IBK (från Örebro)