Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Lucas Karlsson växlar upp till SSL truppen

2 maj 2020 12:05

Lucas Karlsson gjorde överlägset flest poäng för Linköping FBC (42 poäng på 17 matcher) i division 1 förra säsongen. Nu står det också klart att Lucas flyttas upp till Linköpings SSL trupp inför säsongen 20/21!


20-årige Lucas Karlsson (född 2000) gjorde en kanonsäsong i Linköping FBC:s division 1 lag och hann dessutom med ett utlån till allsvenska Lillån innan säsongen avslutades i förtid. Lucas kom till Linköping Innebandy 2016 från Bergs IK (Ljungsbro) och har hela tiden varit en pålitlig poängspelare i både senior och juniorlagen han spelat för i klubben. Nu är han ytterligare en spelare från närområdet som lyfts upp till Linköpings SSL trupp.

Grattis till en plats i Linköpings SSL trupp - dina tankar om det nya steget i karriären?

-Tack så mycket det är väldigt skönt att det nu är klart och det är kul att klubben tror på mig och nu väljer att satsa vidare på mig.

Hur har dina tankar gått sedan säsongen tog slut?

-Mitt mål har hela tiden varit att bli uppflyttad till SSL laget. Jag tränade en del med SSL truppen under förra säsongen och har nu byggt på mig erfarenhet från allsvenskan och division 1 för att vara redo för Superligaspel.

Hur ser du på din säsong med FBC och i slutet Lillån i allsvenskan?

-Jag är på det stora hela nöjd med säsongen och min insats. Som för alla andra spelare finns det alltid matcher man hade velat prestera ännu bättre men ser jag på hela säsongen så gick det bra. Matcherna i Lillån var nyttiga för mig då det är lite högre tempo i allsvenskan.

Du har snabbt växlat upp från division 2 för ett par säsonger sedan via division 1 de senaste åren och till allsvenskan denna säsong. Är du nu redo att kliva in på den stora scenen och Superligan anser du?

-Jag har som sagt byggt på mig erfarenhet under senare år och självklart vet jag att det är delar i mitt spel som fortsatt måste utvecklas men jag tycker jag nu är redo att ta upp kampen om en plats i Linköping nu.

Berg som tog klivet upp till division 1 borde rimligtvis också varit intresserad av att få dig tillbaka?

-Jo det har hört av sig men mitt mål har varit SSL-spel så det var ju inget snack vad jag ville nu när Linköping vill satsa vidare på mig.

Du började lira innebandy först i 12-13 års åldern vilket ju är spännande - vad gjorde du innan det?

-Jo så var det och innan dess höll jag på med lite allt möjligt faktiskt. Men jag spelade både fotboll och hockey så jag kom snabbt in i innebandyn när jag började.

Konkurrensen på forwardssidan ser onekligen tuff ut kommande säsong i ett stjärnspäckat Linköping - hur tänker du runt det?

-Jo Linköping har verkligen steppat upp och har ett väldigt slagkraftigt lag till nästa säsong. Men det är sjukt kul att få spela och träna med så bra spelare och jag kommer jobba stenhårt för att ta en plats i laget vilket är mitt mål. Men självklart är det tuff konkurrens inför kommande säsong.

På måndag drar försäsongen igång på allvar med tester i Sporthallen - hur laddad är du?

-Det känns kul att det drar i gång nu och det är klart jag är taggad och redo för en tuff försäsong!

Lucas Karlsson

  • Ålder: 20 (född 2000)
  • Position: Forward
  • Säsongen 19/20: Divison 1: 17 matcher 17 mål och 25 assist för Linköping FBC & Allsvenskan 3 mål på 3 matcher med Lillån.
  • Moderklubb: Bergs IK