Fredag
09 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
02 Apr 1 match
Onsdag
04 Apr 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Måndag
09 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Felix Lanver Inför Linköping- FC Helsingborg idag kl. 17:00

15 oktober 2017 10:11
SSL HERR

Målet inför säsongen var ett offensivare Linköping. Och Laget snittar så här långt sju mål per match och två av de sju första i poängligan är Linköpingsspelare! En av dem är Felix Lanver. Vad säger han inför kvällens match mot FCH?


Tätt med matcher och det går bra - Är innebandyn extra kul just nu?

-Ja, det är fantastiskt roligt och det har helt klart stärkt vår lagmoral att vi vunnit ett antal jämna fighter. Så det ser jag som belöning för det slit vi lagt ned.

Ni har onekligen fått ordentlig fart på målskyttet – Vad är den stora anledningen?

-Jag tycker vi fått ett väldigt bra tryck bakifrån i planen med backar som fyller på i offensiven. Då skapar vi mer chanser och sen har vi förvaltat fler av dessa chanser och det är för att vi nu är mer giriga i avslutslägena.

Och sen är ni flera spelare från Linköping som ligger högt i poängligan (Gustav Fritzell 1:a, Lanver 7:a) – det hör inte till vanligheterna…

_-Vårt fokus är ju inte att ha spelare i poängtoppen, utan att vi ligger långt uppe i listan nu är ju en konsekvens av att laget gör bra saker. Men tittar man på en spelare som ”Gurra” (Fritzell) så är han sugen på att göra mål i varje byte och den hungern efter mål är något jag vill ta efter. _

**Förra säsongen stod både du och Fritzell till viss del i skuggan av Christian Mattsson som vänsterforwards – var det bra att ni nu tvingades ta större ansvar? **

-Ja det tycker jag och så här långt tycker jag det funkat bra. Det är ju självklart skillnad att få spela i en första eller andra formation och nu har både jag och Gurra en utpräglad offensiv roll i våra femmor.

Du själv har redan smällt in 6 mål där ett av målen senast mot Pixbo var en riktig ”bomb”– formen bör vara på topp?

-Ja, i avslutningssituationerna är jag bättre än någonsin och framförallt är jag nöjd med mitt skytte där jag satt några mål utifrån. Jag har tränat mycket på skottekniken inför säsongen med fokus att träffa målet i större utsträckning.

Och bakom er finns Andreas Nordh och dessutom två unga spelare Adam Zetterström (mål senast) och Oskar Seth som också slåss om platser i laget som vänsterforwards – hur kommer det sig att ni är så många bra just på denna position?

-Både Adam och Seth har utvecklats jättemycket sen gymnasietiden och de har alla möjligheter att lyckas på den högsta nivån. Anledningen som jag ser det är att vi alla tränar hårt och vill utvecklas och den rådande konkurrens situationen om platserna gynnar alla som jag ser det.

Så väntar Helsingborg idag – båda har nio poäng (FCH en match mindre spelad) – vad har vi att förvänta oss av denna match?

-Mot Helsingborg är det alltid tuffa och jämna matcher vilket är roligt. De har ett väldigt bra lag på pappret och vinsten mot Växjö med 6-1 imponerar verkligen. Så jag tror och hoppas på en väldigt intressant drabbning.

Publiktillströmningen är lite knackig – varför ska man välja Sporthallen idag?

-Publiken på läktaren är oerhört viktig för oss och det kan vara en avgörande faktorn i en jämn match. Så jag hoppas att ännu fler dyker upp i Sporthallen och stöttar oss mot Helsingborg.

Läget i laget (Linköping): Petter Alm saknas efter en smäll senast mot Pixbo. Dock är backen Martin Hovlund nu tillbaka efter att ha missat några matcher p.g.a. sjukdom.

Motståndarkollen FCH: Inför säsongen handlade mycket runt laget om hur tappet av målsprutan Daniel Jonsson (som gått till Schweiz) skulle hanteras. Men Helsingborg har gått bra så här långt med tre vinster på fyra matcher. Jonathan Nilsson är en forward som Linköping måste få grepp på. Linus Nordgren och Mika Kohonen är annars fortsatt de som styr FCH spelet.

Matchstart 17:00 i Linköpings Sporthall Linköping - FC Helsingborg