Linköping vann tät drabbning med Pixbo

11 november 2018 17:24
SSLherr

Linköping vann i dag en jämn och spännande match mot Pixbo med knappa 7-6 (1-2, 4-2, 2-2). En stark mittperiod grundlade vinsten där Adam Zetterström visade vägen med två baljor.

Matchen var viktig då både Linköping och Pixbo behövde en vinst för att fortsatt hänga på i den absoluta tabelltoppen. Och känslan var också att matchen var viktig för båda lagen och det var hög intensitet matchen igenom.

Pixbo ledde med 2-1 efter en period men Linköping vände tillbaka till ledning direkt i inledningen av andra via mål av Palmén och Zetterström. Därefter fortsatte mittperioden med mål varannan gång för lagen. Efter den intensiva andra perioden var hemmalaget i ledning med 5-4.

I början av tredje var första gången ett lag var i ledning med två mål. Det var f.d. Pixbospelaren Max Wahlgren som med sitt andra mål för dagen gjorde 6-4. Östholm svarade med 6-5 innan ett Pixbosjälvmål på nytt gav Linköping en tvåmålsledning (7-5).

Med fem minuter kvar tog Pixbo time-out och när lite mindre än två minuter återstod såg Linköpingsbekante Gustav Fritzell till att spänningen steg rejält när han fick in 7-6. Nervösa avslutningsminuter väntade men Linköping redde ut det hela och bärgade tre oerhört viktiga och välförtjänta poäng.

Linköpingspoäng i matchen: Max Wahlgren 3 (2+1), Adam Zetterström 2 (2+0), Markus Lindström 2 (1+1), Oskar Hovlund 2 (0+2), Simon Palmén 1 (1+0) & Oskar Seth 1 (0+1).

På tur väntar bortamatch mot Falun på onsdag 14/11 18:30 för Linköping.