Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

300 åskådare i Sporthallen från november - Årskorten får förtur

23 oktober 2020 14:00

I går kom det glädjande beskedet från regeringen att det från och med den 1 november blir tillåtet med 300 sittande åskådare på idrottsevenemang. Linköping Innebandy började direkt titta på olika möjligheter där framförallt herrarnas SSL matcher påverkas.


Linköpings Sporthall har plats för 1600 sittande åskådare (och ca. 600 stående) så att göra Coronasäkra platser för 300 sittande åskådare är ett smärre problem. Men det blir ju ändå lite andra frågor runt detta. Vi kollade läget med Linköping Innebandys herr Sportchef Johan Fredriksson om hur detta beslut tagits mot.

Vad tänker du nu om att det äntligen blir publik på SSL-matcherna framöver?

-Framförallt är detta ett beslut som är bra för spelarna och de runt laget. Det har märkts att det varit avslaget utan publik så att det blir lite tjo och tjim i hallarna framöver gör allt mycket roligare.

300 åskådare och inte 500 som det tidigare talades om – vad säger du om det beslutet?

-Vi får vara glada för 300 även om vi självklart hade föredragit ännu fler om vi fått välja, speciellt som vi har en stor hall att fördela publik i.

Att beslutet träder i kraft 1 november betyder att det är en dag efter hemmamatchen mot Storvreta (31/10) – är det något ni diskuterat?

-Jo det var ju lite synd såklart och vi får se om det går att göra något med just denna match. Vi undersöker saken och får återkomma.

Första tillfället med 300 i publiken ser ut att bli mötet med Växjö lördagen den 14 november. Har planeringen för det dragit i gång?

-Ja, vi jobbar hårt på hur vi löser allt praktiskt men det man kan säga är att vi kommer kunna ge publiken en väldigt säker match med tanke på hur stor hall vi har där vi kan sprida ut 300 personer rejält.

Får detta beslut någon inverkan på klubbens ekonomi?

-Alla bidrag ekonomiskt tas emot med glädje i detta läge vi är i. Men samtidigt så är det kanske inte främst intäkterna vi tänker på nu utan att vi kommer få in lite liv på matcherna och förhoppningsvis så sakteliga kunna närma oss ett normalläge i samhället och då även i sportens värld.

Vilka 300 blir det som får komma in – är det klart?

-Vi kommer släppa försäljningen av årskorten i början av nästa vecka och de som säkrar årskort kommer då ha förtur till alla matcher framöver. Sedan ser vi just nu över biljettsidan för hur vi löser resterande platser, avslutar Johan Fredriksson.

OBS: Morgondagens hemmamatch mot Sirius påverkas inte av beslutet och där är det fortsatt 50 speciellt inbjudna gäster som får ta plats i Sporthallen.