Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Höllviken borta i dag kl 15:00

23 januari 2021 09:12

I eftermiddag kl 15:00 möter Linköping nästjumbon Höllviken på bortaplan och väldigt mycket talar för en Linköpingsseger. Ett Linköping som kommer från förlust hemma mot Jönköping och nu är ute efter tre poäng i den mycket jämna tabellen. Men laget får tyvärr klara sig utan sin lagkapten som har en skadekänning.


11-3 i inbördes SSL-möten och 11-4 i det senast lagen möttes i oktober. Så Linköping går givetvis in till eftermiddagens match i sydskånska Halörhallen som storfavorit men mycket kan hända.

-Det är riktigt tight i tabellen och det vet vi om. Det går inte att komma till någon match och gå för 80% oavsett om lagen ligger långt ned i tabellen utan vi måste se varje match som en final om vi först och främst ska till slutspel, säger Oskar Hovlund inför dagens match.

Linköpings fina spel och vinst mot Mullsjö följdes upp med en förlust mot Jönköping där laget hade en 4-0 ledning efter en period men sedan hamnade på hälarna och lät JIK ta över matchen och även vinna matchen.

-Det är absolut inte OK att uppträda som vi gjorde mot Jönköping och det vet vi om, säger Hovlund om matchutvecklingen senast mot Jönköping.

Linköping har nu tre raka matcher mot lag i bottenregionen i januari innan landslagsuppehåll väntar i början av februari (Höllviken borta i dag, Sirius borta 27/1 och Thorengruppen hemma 30/1).

Till landslagssamlingarna åker Martin Karlsson och Oskar Hovlund (Sverige A), Nicola Bischofberger och Deny Känzig (Schweiz A), Josef Rypar (Tjeckien A) samt Filip Samuelsson och Andreas Blom (Sverige Guldsteget).

Läget i laget:

Lagets kapten Matej Jendrisak finns inte med i dagens match på grund av en lätttare skadekänning (Oskar Hovlund blir därmed lagkapten idag) och även Tom Carlsson saknas jämfört med mötet med JIK senast.

Motståndarkollen Höllviken:

Höllviken är ett av fyra lag som slåss i botten av tabellen och i går vann Thorengruppen över Pixbo och spetsade därmed till bottenstriden ytterligare. Höllviken har ett extremt tufft spelschema just nu där dagens match mot Linköping är den fjärde på en vecka. Resultatet på veckans tre matcher så här långt är 35 insläppta mål och en inspelad poäng (mot Thorengruppen) så formen är inte på topp. Johannes Wilhelmsson är fortsatt lagets bäste poängspelare även om JW inte är med i den absoluta poängtoppen i SSL som han brukar.

Inbördes möten i SSL:

Linköping trivs mot Höllviken både borta i Halörhallen och på hemmaplan och har 11 vinster mot Höllvikens 3 under årens möten i SSL. När lagen möttes i Sporthallen i oktober stod det 1-1 efter en period innan Linköping gasade ifrån till 5-1 i början av andra för att sedan vinna med klara 11-4.

Höllviken vs Linköping i Halörhallen i dag kl 15:00 och ni ser matchen på Corren.se eller Sportexpressen