VÄX

Fördel Linköping - efter förstalinans show

15 mars 2018 20:50
SSL-SLUTSPELET

Linköpings förstakedja låg bakom fyra av hemmalagets sex mål i segern mot Växjö på torsdagskvällen. Hemmalaget kunde i en intensiv och fysisk kamp mot smålänningarna dra ifrån i den tredje perioden och slutligen segra med siffrorna 6-3 hemma i Sporthallen.

Linköping - Växjö 6 - 3 (1-0, 2-1, 3-2)

Mål Linköping: Matej Jendrisak 2, Joel Dagman, Gustav Fritzell, Eric Björk, Felix Lanver

Mål Växjö: Eddie Granberg, Ludwig Persson, Ted Nivestam

Mötet i Linköpings Sporthall var bara dryga halvminuten gammalt innan det smällde i nätet - till hemmalagets jubel. Matej Jendrisak fixade 1-0 för östgötarna på pass från Gustav Fritzell i en drabbning som matchen igenom var av klassisk slutspelskaraktär. Intensiv, fysiska kamper och två skärpta lag på banan - och med hjälp av två solida målvakter i respektive bur stod sig 1-0-ledningen perioden ut.

Linköpings förstakedja skulle kliva fram på nytt i den andra perioden. Joel Dagman smällde in ett direktskott tidigt in i akten och tio minuter in utökade Gustav Fritzell till 3-0. Gästande Växjö fick dock det sista ordet när Eddie Granberg reducerade siffrorna till 3-1.

I den tredje kunde Linköping dra ifrån på nytt. Eric Björk, precis utkommen från utvisningsbänken, avslutade ett fint klapp-klapp-spel när 4-1 var ett faktum och efter ett delikat förarbete av Oskar Hovlund till 5-1 var matchen så gott som avgjord. Östgötarna kunde till slut vinna med 6-3, där förstalinan låg bakom fyra av lagets sex mål, och sätta sig i förarsätet inför returen i Växjö.