LIBK

Dalen uddamålsvann i publikfesten

11 februari 2018 19:50
SSL Herr

Över 2000 åskådare såg IBK Dalen plocka tre blytunga poäng i Umeå Energi Arena. Västerbottningarna kunde efter en rafflande och jämn match till slut besegra gästande Linköping med 5-4.

Dalen - Linköping 5-4 (0-1, 4-3, 1-0)

Mål Dalen: Henrik Sjöström, Viktor Nystedt, Sebastian Degeryd, Andreas Carlbom, Jonas Svahn

Mål Linköping: Matej Jendrisak 2, Martin Karlsson, Fredrik Nyholm

En av säsongens högsta publikssiffror i Umeå Energi Arena noterades när Dalen tog emot Linköping på söndagsaftonen. Västerbottningarna, med fyra raka förluster i ryggen, skulle inför de välfyllda läktarna till slut få gå segrande ur striden efter bland annat en målrik och svängig mittperiod.

Linköping var dock de som öppnade målskyttet. Med mindre än 30 sekunder kvar sköt tjecken Matej Jendrišak 1-0 för östgötarna som fick den där "psykologiskt" viktigta ledningen strax före den första pausivlan.

Men det sena målet i den första skulle knappast rubba Dalen. Det tog nämligen bara 1 minut och 21 sekunder innan hemmalaget både hade utjämnat och vänt på matchen, när först Henrik Sjöström kvitterade till 1-1 och sedan när Viktor Nystedt tryck in ledningsbollen till 2-1. Mittenakten blev en målkavalkad med totalt sju fullträffar, där Linköping återtog ledningen och halvvägs in i perioden också gick upp till 4-2. Två raka powerplaylägen skulle dock ge Dalen ny energi när man först reducerade gnom Sebastian Degeryd och sedan kvitterade i efterdyningarna av det andra numerära överläget genom Andreas Carlbom.

I skuggan av mellanperioden skulle den tredje bara bjuda på ett mål - och det från hemmalaget. Jonas Svahn satte 5-4 med lite mer än fem minuter kvar att spela vilket visade sig bli det matchavgörande målet. Dalen plockade tre blytunga poäng och bröt sin dystra förlustsvit samtidigt som man behöll sin plats ovanför slutspelsstrecket.