FCH

Linköping ryckte ifrån Helsingborg

24 januari 2018 20:54
SSL Herr

Det var spännande och tätt efter två spelade perioder. Sedan gjorde hemmalaget Linköping ett avgörande ryck i den tredje perioden mot Helsingborg. Med det kunde man sedan segla iväg och vinna med klara 11-5.

Linköping - Helsingborg 11-5 (2-1, 4-3, 5-1)

Mål Linköping: Martin Hovlund, Gustav Fritzell 2, Matej Jendrisak 3, Anton Karlsson, Fredrik Nyholm, Felix Lanver 2, Eric Björk.

Mål Helsingborg: Andreas Lindholm, Petri Hakonen, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson, Nico Salo.

Redan efter 16 sekunder var målskyttet i matchen öppnat av hemmalagets Martin Hovlund, och det vittnade en del om var onsdagens drabbning var på väg. Vi bjöds på fin offensiv innebandy där det svängde åt båda håll, och där nätet rasslade titt som tätt.

Lagen följdes åt målmässigt, men med Linköping i förarsätet hela tiden fram till en hemmaledning med 6-4 efter två spelade perioder.

I den tredje tog dock hemmalaget över kommandot totalt. Helsingborg orkade inte med i det höga tempot och det gjorde till slut att Linköping kunde dra ifrån och inkassera tre säkra poäng efter seger med 11-5. Matej Jendrisak bjöd på tre mål för Linköping.