Linköping föll mot kontringstarka FCH

15 oktober 2017 21:21
SSL HERR

Linköping förde spelet under i princip hela matchen men ett kontringsskickligt och effektivt Helsingborg anförda av fyramålsskytten Jonathan Nilsson lyckades ändå vinna med 4-7 (1-0, 2-4, 1-3) i Sporthallen.

Linköping tog för första gången ledningen denna säsong. Martin Hovlund snurrade snyggt in en pass till Fredrik Nyholm som satte 1-0 inför 755 åskådare i Sporthallen. Den nyskapade formationen med Martin Hovlund och William Westerdahl som backar och Fredrik Nyholm, Adam Zetterström och Oskar Seth framåt skapade en hel del oreda i Helsinborgsförsvaret.

FCH kvitterade till 1-1 i inledningen av mittperioden men Johannes Jokinen gjorde därpå två snabba hemmamål till 3-1 (assist båda gångerna från Jendrisak). I det läget var känslan att Linköping var klart starkast och borde gå ifrån i matchen. Men efter en del slarv av hemmaspelarna och ett ultraeffektivt FCH så stod det plötsligt 3-4 vilket också var resultatet efter två perioder.

Avslutande perioden började som den andra slutade. Ett jagande Linköping som oftas sköt på väl täckande Helsingborgare som bara väntade på att ställa om. Och mitt i perioden kunde vasse Jonathan Nilsson sätta 3-5 på en kontring. Jendrisak forcerade in 4-5 tätt framför FCH målet. Hoppet fanns för hemmalaget men Nilsson släckte det med sitt fjärde (!) mål för kvällen. FCH kunde också göra ytterligare ett mål i tom bur.

Linköping borde och kunde definitivt vunnit kvällens match men FCH visade tålamod i uppställt försvar och avgjorde med sina effektiva kontringar. Nu står Linköping över veckoomgången i Superligan och nästa match är nästa söndag hemma mot AIK kl 16:00.