Inför Pixbo borta i kväll 19:00

11 oktober 2017 10:53
SSL HERR

Linköping vill snabbt studsa tillbaka efter den något onödiga förlusten mot Höllviken senast. Matcherna borta mot Pixbo är alltid svåra och Linköping behöver garanterat spela på topp för att rubba hemmalaget.


Duell väntar mellan Gustav Fritzell som är etta i poängligan på 11 poäng och Max Wahlgren i Pixbo som är tvåa på 10 poäng. En annan fråga är om unge backen William Westerdahl (född 1999) får lira igen? Det blev ju SSL debut mot Höllviken senast för Westerdahl och ikväll får Linköping klara sig utan sjuka backen Martin Hovlund.

-Jag är nöjd med vad jag presterade i debuten, det var riktigt roligt att jag fick chansen så här tidigt in på säsongen, kommenterar Westerdahl sin debut.

-Om vi är med från start och spelar vårt spel i 60 minuter så kommer vi plocka med oss tre poäng från Göteborg, fortsätter Westerdahl om vinstchanserna i kväll.

Läget i laget (Linköping): Martin Hovlund är sjuk och spelar inte ikväll.

Motståndarkollen Pixbo: Pixbo har öppnat årets serie starkt, bara förlust mot Växjö så här långt. Nye tränaren Jonas Eliasson (kom från Pixbos damlag) verkar snabbt ha funnit harmoni i gruppen och fått fart på en hel del nya spelare i truppen. Tappet av skarpskytten Patrik Malmström verkar inte alltför kännbart då Max Wahlgren sätter dit bollarna och evigt unge Daniel Calebsson fortsätter leverera. Landslagsbacken Martin Östholms form är fortsatt något dunkel men det ser ut som den hårdskjutande norrlänningen är på gång. Avstängningen (8 matcher) för Linus Henriksson lär självklart märkas i längden. Det enda negativa är väl att publiktillströmningen till Pixbos hemmamatcher fortsatt är usel (sämst i SSL).