Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Felix Lanver förlänger med Linköpings Innebandy

19 februari 2018 13:11
SSL HERR

Felix Lanver är ett av Superligasäsongens absolut största utropstecken. Och nu står det klart att den 21-årige målsprutan som dessutom är egen produkt blir kvar i klubben. Innan hemmamatchen mot Thorengruppen skrev Felix på ett nytt 2 års-kontrakt med klubben.


Han är Linköpings bäste målskytt med 32 fullträffar i årets serie (det blev ju två mål i går mot Thorengruppen) och faktum är att bara tre spelare i hela SSL har hittat målet oftare än Felix.

”Rightaren” Lanver har ett otroligt vasst skott och säsongens utveckling har varit magnifik. Lanver är inne på sin fjärde säsong i Superligan och på sina tre tidigare säsonger har det blivit sammanlagt 32 poäng och denna säsong är han redan uppe i 46 poäng!

Så att klubben ville förlänga med sin storskytt var solklart.

-Ja, att Felix nu skriver på ett nytt kontrakt är viktigt för oss av många skäl. Han är en egen produkt och är ett bevis på att vår utvecklingstrappa fungerar. Sen har han stått för en fantastisk säsong och han har dessutom potential att bara bli bättre och bättre, säger klubbens tränare och manager Johan Astbrant om Lanver.

Hur har tankegångarna varit för din del nu när kontraktet skulle omförhandlas?

-Mitt mål har hela tiden varit att stanna i klubben. Vi har haft en bra dialog under en lång tid och nu när vi hittat en deal som båda är nöjda med så var det självklart att skriva på ett nytt kontrakt, säger Felix om kontraktet som signades på plan innan söndagens SSL-match mot Thorengruppen.

En av punkterna att lösa runt kontraktet var en Afrikaresa för din del! – Förklara

-Jag pluggar till gymnasielärare och en del av utbildningen till samhällskunskapslärare är förlagd till Nairobi. Det kommer att påverka en del av nästa säsong när jag är där, men nu har vi kommit överens om en lösning som skall funka för mig och laget.

Vad är det som gjort att du exploderat både i spelet och poängproduktionen denna säsong?

-Jag tror det tagit den här tiden för mig att utvecklats. Jag kom in som väldigt ung i SSL men har hela tiden tagit steg i min utveckling även om det kanske inte synts i poängprotokollen. Men kommer man in som ung i ett väldigt bra lag är det tufft att slå sig in och få speltid. Idrott går upp och ned men jag har hela tiden känt att jag haft potentialen att nå långt. Sen den här säsongen har jag på allvar tagit plats i laget och det ger resultat.

Det är ju mycket skriverier om alla yngre spelare som just nu tar plats i Superligan – vad kan du säga om det med din egen erfarenhet?

-Jag tror det är jättebra att testa på seniornivån och allt vad det innebär. Men jag tror samtidigt att det är bra att hänga kvar med kompisar på juniornivån så länge man kan och på så vis få del av båda. Malte Lundmark i Falun är ju ett exempel på en ung spelare som tagit plats, men av det jag sett så är han ju också en talang utan motstycke och få kan ju uppvisa en sådan spelmognad när man är 17.

Du började som 8-åring i Vidingsjö MOIF (som senare blev en del av Linköping IBK) och nu drygt 14 år senare är du klubben trogen – det är tämligen unikt. Hur tänker du runt detta?

-Det handlar om att jag hela tiden kunnat utvecklas i klubben och fått chansen att prova på spel på olika nivåer och med olika lag. Så konkurrensen har funnits där hela tiden vilket drivit på utvecklingen tillsammans med duktiga tränare.

Nu är det inte länge kvar innan slutspelet drar igång – hur känns det?

-Det ska bli jättekul och i ett slutspel blir ju de prestationer man gör bra ännu mer värda, vilket gör det hela till en än större utmaning.

Vad tror du om lagets möjligheter att nå SM-finalen igen och kanske till och med gå hela vägen till ett guld?

-Jag tror absolut att vi kan gå hela vägen. Vi har ett bra självförtroende och vi vet att vi har en väldigt hög högstanivå. Vi vet redan att vi kan sätta försvaret och denna säsong kombinerar vi det med ett vasst omställningsspel.

Fakta: Felix Lanver

Ålder: 21

Säsonger i SSL: 4:e nu och totalt 79 poäng på 138 matcher

Övriga meriter: Två SM-silver, 7 st. U19 landskamper (11 poäng). SDF-SM vinnare med Östergötland både för P15 och P17.