03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Urladdning och vinst med 8-2 borta mot FCH

13 februari 2019 23:11

Efter åtta (!) raka Linköpingsmål så var utskåpningen av Helsingborg ett faktum. Slutresultatet blev 2-8 (1-4, 0-3, 1-1) i en match där Max Wahlgren förekom flitigt i matchprotokollet.

Linköpingsmaskineriet har hackat lite på slutet och de allra flesta var inställda på en ny tight kamp mellan lagen (båda tidigare möten har varit oavgjorda vid full tid). Men denna kväll blev helt annorlunda då Linköping körde över bottenlaget FCH i dess hemmaborg.

Underläge men sen fyra snabba

Matchen inleddes dock med chanser åt båda hållen och det var Helsingborg som tog ledningen. Men några minuter senare startade Linköping sin målshow när Ondrej Nemecek gjorde 1-1. Max Wahlgren som startade i tredjeformationen presenterade sig därefter för första gången denna kväll. Men nu var det som straffsumpare. Men precis efter straffen gav come-backande Oskar Hovlund Linköping ledningen och ytterligare 20 sekunder senare fick Wahlgren sin revansch när han gjorde 1-3. Innan första perioden var slut hade Marcus Berglund backskjutit in 1-4.

-Det känns som vi är på rätt väg, sa Berglund i SSLplay sändningen efter en spelad period.

Tre snabba mål punkterade matchen

Andra perioden var länge mållös och det var två superbt genomförda boxplay som fick fart på Linköping igen. På lite mer än tre minuter i slutet av perioden punkterade Linköping matchen med tre snabba mål. Martin Karlsson, Max Wahlgren och Oskar Hovlund (andra målet för kvällen) stod för målskyttet och 1-7 var resultatet inför tredje.

Max maxade

Tredje perioden inleddes med att matchens förgrundsfigur Max Wahlgren gjorde 1-8. Max som stod för tre mål och två assist hann som sagt även med att bomma en straff och sitta utvisad. Tredje perioden präglades annars av en hel del utvisningar där båda lagen fick sina chanser. Men då FCH hade lägen storspelade Robin Laakso i Linköpingsmålet. Med fem minuter kvar tog Linköping time-out och stuvade om rejält i laget. FCH hann med en reducering i en av förklarliga skäl avslagen avslutning på matchen.

-Skönt att vi får den här islossningen och får vinna med några bollar, kommenterade Wahlgren resultatet efter matchen i SSLplay sändningen.