Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Astbrant inför Växjö borta i kväll kl 19:00

29 november 2017 10:26
SSL HERR

Linköping har gått riktigt bra på slutet men i seriepremiären mot Växjö blev det förlust i Sporthallen (4-7). Så är det ett revanschsuget Linköping som åker till Fortnox Arena för match ikväll kl 19:00? Frågan ställdes till Linköpingstränaren Johan Astbrant.


Nu har alla lag mött alla en gång och Linköping ligger precis som Växjö på 24 poäng vilket betyder att avståndet är lika långt upp till topplagen Falun och Storvreta som ned till lagen utanför slutspelsplats (JIK just nu). Mellan lagen på plats tre till sju i tabellen skiljer ynka tre poäng då förstår ni hur tight det är just nu i Superligan. Viktiga poäng står som vanligt på spel för Astbrant & co.

Fyra nollpoängare har det blivit när ni nu mött alla lag en gång – Växjö är ett av dem (Höllviken. Thorengruppen och Helsingborg de övriga). Sugna på revansch nu?

-Just revansch är inget vi fokuserar på inför matchen utan vi tittar mer på varje match för sig och ser vad vi gjort bra på slutet och vad som kan bli bättre.

Dalen senast blev ingen sprakande match…

-Jag tror det finns många faktorer till att det blev så. Vi hade en riktig urladdning mentalt mot Falun där många spelare gjorde sin bästa match för säsongen och det blev en liten baksmälla mot Dalen. Sen känner vi och Dalen varandras spel extremt bra och det kan då bli lite låsta lägen.

Obesegrade vid full tid och 12 av 15 möjliga poäng efter landslagsuppehållet. Finns det något att klaga på just nu?

-Vi har bra harmoni i gruppen men samtidigt så finns det alltid saker att förbättra. Jag tycker vi fått bukt med de spelvändningar vi fick mot oss i inledningen av säsongen men samtidigt vill vi få bort de djupa dalar vi kan hamna i under vissa perioder i matcherna. Som förstaperioderna mot Örebro och Sirius bl.a.

Växjö – torsk I premiären och jakt efter att ni hamnat i ett 0-3 underläge?

-Om jag minns rätt så släpper vi in två frislagsmål och en eller två spelvändningar. Det är precis det Växjö är bra på. De har många varianter som vi måste vara uppmärksamma på. Sen när vi hamnade i underläge fick vi jaga och då släppte vi till spelvändningar i stället. Så Växjö fick matchen dit man ville.

Läget i laget?

-Gustav Fritzell är fortfarande inte helt kry och har missat några träningar, men jag hoppas på spel. Och tanken är att Jeppe Alm nu ska kunna få speltid efter en längre tids frånvaro.

Vissa SSL-lag (bl.a. Växjö) har lyft in spelare på dubbellicens nu på slutet – är det något Linköping tittar aktivt på?

-Vi ser inte det behovet. Vi är redan 21-22 spelare och två målvakter. Skulle det ändå bli ett behov har vi så pass bra spelare med extrem talang i vårat division 1 lag (Linköping FBC) som vi i så fall kan ta upp i SSL-truppen.

Så ni letar inte alls spelare?

-Vi utvärderar läget kontinuerligt och ser redan nu framåt mot nästa säsong och vilka kontrakt som går ut och så vidare. Ska vi ta in spelare under pågående säsong så handlar det i så fall om spelare som går direkt in i en första eller andraformation. Jag tänker bl.a. på spelare som Christian Mattsson, Milan Tomasik och Micke Karlsson som vi tidigare säsonger förstärkt med under pågående säsong. Så vi håller ögonen öppna.

Växjö-Linköping - Matchstart 19:00 Fortknox Arena (omgång 15 av Superligan) Ni ser matchen på SSLplay!