03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Dalen avgjorde i boxplay och har nu 3-1 i matcher

29 mars 2019 21:39

Linköping lyckades inte alls få med sig energin från hemmamatchen senast till dagens batalj i Umeå. Visserligen var matchen länge jämn men avgörandet kom i tredje perioden när Dalen gjorde två mål i samma numerära underläge. Dalen vann sedan med 8-4 (0-1, 3-1, 5-2) och har nu en 3-1 ledning i matchserien.

Många som såg Linköpings hemmamatch i tisdags där man vände matchen i tredje med hoppades få se samma energiska Linköping i kväll. Men tyvärr kom aldrig Linköping igång och trots att laget var i ledning med 1-0 efter en period och hade häng ända till mitten av slutperioden var det Dalen som vann tämligen klart. Nu är det tre raka Linköpingsvinster som gäller om laget skall kunna nå en ny semifinal.

Zäta gav Linköping ledningen

Dalen öppnade matchen bäst men Linköping kom mer och mer igång ju längre perioden gick. Adam Zetterström snodde bollen av en Dalenback och gjorde inget misstag fri med målvakten efter knappt åtta minuter. Linköpings ledning stod sig perioden ut.

Ny svag mittperiod

Andra perioderna har verkligen inte funkat för Linköping de senaste tre kvartsfinalerna. Även denna kväll var Dalen starkast i mittperioden. 3-1 slutade perioden till Umelaget där Max Wahlgren gjorde Linköpings mål.

Vråltunga boxplaymål

Ett 2-3 underläge inför tredje kändes självklart som fullt möjligt för Linköping att vända. När laget dessutom fick chansen i powerplay mitt i perioden var känslan att en utjämning var på g. Men istället för en kvittering så kontrade Dalen in två snabba mål i boxplay inom loppet av 30 sekunder. I stället för 2-2 stod det nu 5-2 till hemmalaget.

Matchen avgjodes med PP mål för Dalen

När Dalen dessutom förvaltade ett powerplay fram till 6-2 strax därefter var matchen i Umeå Energi Arena avgjord. Avslutningen blev en transportsträcka där lagen gjorde två mål var (Palmén och Lanver för Linköping).

Tre matchbollar för Dalen

I och med kvällens vinst har nu Dalen tre chanser att ta sig till semin. Men hoppet är det sista som överger oss och först och främst måste Linköping reducera hemma i Sporthallen på söndag kl 14:00.